Reteaua Corect

Klaus Iohannis, cel mai silitor propagandist pro-Ucraina dintre liderii de stat

Scris de newsreporter in 30 septembrie 2023 la 09:36, in Politics. 330 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBZ6

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă”, difuzată la Radio Gold FM, Andrei Gușă a pus în evidență modul în care Klaus Iohannis pare să fie cel mai dedicat susținător al ucrainenilor, mizând pe o înțelegere a situației și pe o empatie extremă fabricată și atribuită în mod fals cetățenilor români, scrie Solidnews.

„Dronele rusești nu vizează în mod intenționat România, dar situația este încă ‘inacceptabilă’”, a spus președintele României Klaus Iohannis la evenimentul World Leaders Forum de la a Universitatea Columbia din New York, eveniment cu tema „Viziunea României asupra războiului împotriva Ucrainei și impactul acestuia asupra securității în Marea Neagră”, scrie site-ul presedinției. „Desigur, Rusia nu atacă direct România, dar dacă aceste fragmente de dronă ajung să cadă pe teritoriul României, atunci este o problemă reală”, a adăugat Iohannis, răspunzând la întrebările studenților la World Leaders Forum.

Președintele Klaus Iohannis explică faptul că Rusia atacă porturile mici de pe Dunăre tocmai pentru a afecta tranzitul de cereale dinspre Ucraina, tranzit pe care România l-a permis necondiționat și care a ajuns să falimenteze agricultorii și producătorii români. Într-un discurs ce viza perspectiva României asupra războiului, Klaus Iohannis a vorbit preponderent despre cerealele „ucrainene” și despre exportul semnificativ al acestora. Andrei Gușă a evidențiat faptul că un posibil motiv pentru care acest subiect ar fi de interes pentru americani este tocmai faptul că SUA, alături de China și de Rusia, dețin terenuri agricole vaste în Ucraina.

„Ucraina a exportat peste 25 de milioane de tone de produse agricole, în mare parte cereale. Klaus Iohannis îi distruge din nou pe fermierii noștri pentru… nimic. Există un dubiu rezonabil că a fost necesară această diversiune tocmai pentru ca președintele să justifice trecerea cerealelor, care nu sunt ucrainene, prin România, la liber”, a punctat Andrei Gușă.

Iohannis pare să știe că acest tranzit ne afectează economia, bunăstarea și chiar securitatea, dar își justifică sprijinul necondiționat acordat Ucrainei astfel: „Noi, liderii, avem responsabilitatea de a explica oamenilor de ce sprijinim Ucraina, de ce este vital pentru noi să sprijinim Ucraina. Dar știți, cei mai mulți oameni înțeleg. Există însă și partide extremiste care încearcă să schimbe atitudinea oamenilor, unele dintre aceste partide se află sub influența Rusiei, pentru că Rusia încearcă să își promoveze narativul prin diverse acțiuni hibride. Și da, oamenii sunt speriați. De exemplu, în zona unde au căzut dronele, pe teritoriul românesc, oamenii se tem, chiar le este teamă. Dacă trăiești într-un sat, iar la un kilometru de sat o dronă rusească se prăbușește și explodează, te gândești, firește, că poate următoarea cade chiar pe casa ta. Este o problemă și facem tot ce putem pentru a ne proteja cetățenii. Dar, în pofida fricii, oamenii înțeleg foarte bine de ce trebuie să sprijinim Ucraina, pentru că văd bombardamentele de pe celălalt mal al Dunării și, dacă stăm și nu facem nimic, cine știe, poate ajunge și la noi. Așa că e mai bine să facem ceva”. Klaus Iohannis pare a fi cel mai silitor propagandist pro-Ucraina dintre liderii de stat, având în vedere modul în care justifică sprijinul acordat acestei țări afectate de război și felul în care presupune că cetățenii români înțeleg situația. Nu face nimic, însă, pentru a ajuta cetățenii români care sunt la graniță și care se tem, pe bună dreptate, pentru viețile lor.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.

 

 

 

 

Solidnews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.