Reteaua Corect

Klaus Iohannis, atac la Guvern de faţă cu oamenii de afaceri. Președintele propune un nou pact

Klaus Iohannis a criticat dur politicile guvernamentale, în cadrul şedinței plenare a Coaliției pentru Dezvoltarea României. Preşedintele s-a plâns oamenilor de afaceri de haosul din domeniul fiscal, relatează Știripesurse.ro.

"Investitiile din programul de guvernare au ramas doar pe hartie. In schimb, nu exista in acel program de guvernare sutele de modificari ale legislatiei fiscale care au afectat economia si sau dat peste cap planurile de afaceri. Daca vorbim despre sutele de modificari, nu este o chestiune simbolica. Codul fiscal a fost modificat de mai multe ori decat zilele anului trecut. Este o contraperformanta rarisima si sunt convins ca ati avut foarte mult de lucru sa ramaneti updated. Partidul de guvernamant a neglijat aproape total investitiile in favoarea unor politici pe termen scurt, care ne vor afecta pe toti", a afirmat Iohannis.

Preşedintele a mai susţinut că, "in ultima perioada, mediul de afaceri a fost bulversat prin decizii hazardate, prin accidente de decizie, cum a fost OUG 114, care arata calitatea deplorabila a guvernarii actuale".

Președintele a propus un nou pact, vizând economia

"Sunt absolut convins că dumneavoastră, reprezentanți ai mediului de afaceri puteți avea un rol în această schimbare. Trebuie să asigurăm cadrul implicării și de dialog al partenerilor sociali în dezbateri. În momentul de față acest cadru denota discrepanțe, favoritsime, o demonstrează multitudinea de acte nediscutate cei cei vizați.

Îmi doresc ca deciziile guveranmentale să nu mai trădaze mediul de afaceri ca pe un subiect pasiv obligat să se conformeze, ci să existe decizii fundamentate și discutate. (...)

Ar fi trevuit ca guvernele predente să propunsă soluții concrete pentru românii din diaspora, care privesc cu încredere dspre țară. Am adresat partidelor un apel să facem un pact. Adresez aceeași rugăminte și către Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Nu mai putem permite accidente de tipul ordonanțelor de urgență care lansate peste noapte bulversează economia și societatea", a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a solicitat totodată să se ia rapid măsuri de consolidare a finanțelor publice și a corectării veniturilor bugetare.

„De exemplu, deficitul comercial și cel de cont curent plasează România pe contrasensul evoluțiilor regionale, de vreme ce țările din regiune înregistrează excedente. Simțim cu toții efectele volatilității și ale incertitudinii în cursul de schimb și în creșterea prețurilor, ajungând astfel la cea mai ridicată inflație din UE. În plus, apetitul tot mai crescut al guvernului pentru împrumuturi ne-a condus la cel mai ridicat cost al finanțării guvernamentale din întreaga UE. Politica bazată pe împrumuturi pe termen lung pentru a finanța cheltuieli curente nu face altceva decât să transfere în viitor nota de plată a unei guvernări dezastruoase. Vă amintiţi faptul că am retrimis bugetul spre reexaminare în Parlament. Iată că, între timp, vulnerabilităţile se adâncesc - vedeţi situaţia bugetară la nivelul administraţiilor publice. (...) Solicit Guvernului să ia măsuri de consolidare rapidă a finanţelor publice şi a colectării veniturilor bugetare”, a spus Klaus Iohannis, la şedinţa plenară a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României


Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.