Reteaua Corect

Kelemen Hunor denunță ipocrizia USR: Au 'uitat' de 'Fără penali în funcții publice'

Scris de newsreporter in 06 iulie 2022 la 08:59, in Politics. 310 vizualizari Intra in discutie Tagurifara penali, ipocrizie, kelemen hunor, USR shortlinkhttp://crct.ro/nzPK

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că proiectul "Fără penali în funcţii publice" iniţiat de USR va fi votat în Senat "de aproape toată lumea", ceea ce va duce la un referendum de amendare a Constituţiei. El adaugă că, deşi au trecut trei sesiuni parlamentare din actualul mandat, "USR nu a cerut pe ordinea de zi a Senatului acest proiect", fiind de părere că USR aşteaptă un moment în care se poate folosi "în scop electoral" de acest proiect, relatează Știripesurse.

"Eu cred că în continuare noi trebuie să ne gândim la amendarea Constituţiei pentru că, vrând-nevrând, vom avea un referendum pentru a amenda Constituţia pentru că există în Senat proiectul de revizuire a Constituţiei lansat de USR încă din 2018-19 – Fără penali în funcţii publice. Şi dacă acest proiect va fi votat în Senat – şi va fi votat, că aproape toată lumea va susţine - în 60 de zile sau ceva de genul acesta trebuie să mergi la referendum. Deci acolo există un termen constituţional şi atunci va exista un referendum pentru amendarea Constituţiei. Şi dacă mergem cu acest proiect de revizuire a Constituţiei bănuiesc că oamenii vor susţine, fiindcă nu găseşti un om în România care să spună: eu vreau penali în funcţii publice”, a declarat Kelemen Hunor, marţi seară, la Euronews România, potrivit news.ro.

El consideră că este "uşor de convins şi de mobilizat” electoratul pentru un astfel de referendum.

"Deci nu vom scăpa de un referendum pentru revizuirea Constituţiei. Întrebarea rămâne dacă mai vrem să mai introducem acolo ceva sau nu, dacă mai vrem să revizuim Constituţia în două-trei puncte importante sau mai puţin importante sau nu”, a spus Kelemen Hunor.

El a ţinut să sublinieze că, după trei sesiuni parlamentare care au trecut din actualul mandat, "USR nu a cerut pe ordinea de zi a Senatului acest proiect”, fiind de părere că USR aşteaptă un moment în care se poate folosi "în scop electoral” de acest proiect. Kelemen a mai spus că orice alt partid poate cere punerea pe ordinea de zi a acestui proiect.

"Ei, dacă au făcut, au şi obligaţia de a merge mai departe cu această iniţiativă, cei de la USR, nu pot abandona. Întrebarea este care va fi timingul: ori în 2022, 2023 sau la începutul lui 2024 când, fiind un an electoral, poţi să foloseşti o astfel de iniţiativă ca vehicul electoral. Vom vedea care va fi concluzia lor”, a arătat liderul UDMR.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.