Reteaua Corect
Ioan Spanu

K. Iohannis, 10 zile de campanie electorală în favoarea „Guvernului Meu”

Scris de Ioan Spanu in 02 aprilie 2020 la 11:51, in Politics. 607 vizualizari Intra in discutie Taguricampanie electorala, coronavirus, iohannis shortlinkhttp://crct.ro/nvUd

În fiecare zi, în presă apar noi informaţii despre căderea cîte unui spital sub lovitura Coronavirusului. Din ce în ce mai mulţi medici şi asistente medicale îşi anunţă demisia sau intrarea în concediu, de teama că, din lipsa echipamentului minimal de protecţie, riscă să-şi îmbolnăvească familiile. Cu toate acestea, aşa cum a spus în ultima sa declaraţie de presă dată azi în faţa prompterului, Klaus Iohannis spune că „autoritățile au lucrat foarte serios”. Doar cetăţenii sînt infractorii care încurcă autorităţile şi, cum spune acelaşi Klaus Iohannis, „aceștia vor fi amendați, pur și simplu”.

Această optică ciudată pentru un preşedinte m-a determinat să revăd declaraţiile sale din ultimele zile şi am constatat cu surpriză că declaraţia de azi (miercuri) nu este deloc întîmplătoare, ci are un punct de plecare bine definit şi un scop clar: campania electorală pentru „Guvernul Meu” şi, implicit, pentru PNL!

Totul a început în ziua de 23 martie 2020, adică acum zece zile, cînd, speriat de acuzaţiile din spaţiul public la adresa guvernului, referitoare la lipsa echipamentelor minimale pentru medici şi personalul medical, care au dus la îmbolnăvirea acestora şi închiderea primelor spitale, Klaus Iohannis a decis să se implice în salvarea imaginii partidului său. Iată ce declara în 23 martie 2020:

În aceste momente dramatice, cu atât mai reprobabile sunt încercările unor politicieni, inclusiv aleși locali, de a folosi criza generată de noul coronavirus în bătălia electoralăNu este momentul răfuielilor politice! A încerca să cîștigi capital politic în aceste clipe denotă un cinism înfiorător și o lipsă de responsabilitate de neimaginat”.

Declaraţia, în sine, este una corectă, căci numai de răfuieli politice nu este nevoie în această perioadă cînd sîntem ameninţaţi de acest duşman nevăzut care este virusul Covid-19.

Numai că preşedintele Iohannis se referea doar la cei din Opoziţie, care acuzau atunci guvernul că nu face ce trebuie pentru ca medicii să lucreze în condiţii de siguranţă. De aceea, a şi luat decizia să se implice direct pentru salvarea imaginii „Guvernului Meu”. Adică, să facă exact ceea ce acuzase în declaraţia de mai sus, încercînd „să cîştige capital politic”, chiar dacă, aşa cum spunea domnia sa, acest lucru „denotă un cinism înfiorător”.

Ei, bine, după numai o zi, toate declaraţiile sale publice (cu o singură excepţie, cea de dinaintea unei şedinţe-video a Consiliului Europei) au avut un numitor comun: AUTORITĂŢILE AU LUCRAT BINE, chiar dacă lucrurile merg din ce în ce mai rău, aşa cum arată statisticile! Pentru demonstraţie, iată pasajele din declaraţiile sale de presă care susţin această idee (citatele sînt preluate direct de pe site-ul Preşedinţiei):

– 25.03.2020„Am putut să constat că la nivelul Guvernului există multe proiecte foarte buneExistă foarte multă implicare și dorință de a rezolva problemele în așa fel încât și românii, și firmele românești să treacă cât se poate de bine prin această criză”.

– 28.03.2020: „Și, în acest sens, îi asigur pe români că suntem pregătiți acum, dar în continuare vom lua măsurile pentru a fi și mai bine pregătiți. Oricât de pregătite ar fi autoritățile, și sunt bine pregătite...”

– 30.03.2020: „Autoritățile și-au făcut treaba. Există norme în vigoare. Acum depinde de noi, de noi toți să le respectăm!”

– 31 martie 2020: „Iată, deci, autoritățile își fac treaba și vă rog pe toți să ne facem treaba fiecare așa cum se cuvine și fiecare român să respecte normele de igienă, normele de distanțare socială, așa cum au fost solicitate de autorități”.

– 01.04.2020: „Am discutat ce s-a făcut bun până acum, cum s-a făcut, și am pus un accent foarte clar și ferm pe ceea ce se numește impunerea legii. Pot să vă spun că autoritățile au lucrat foarte serios și în acest domeniu. De la începutul epidemiei, s-au dat peste 78.000 de amenzi. Deci peste 78.000 de contravenții au fost constatate de autorități”.

Aşadar, după ce a constat în 23 martie că „a încerca să cîștigi capital politic în aceste clipe denotă un cinism înfiorător”, Klaus Iohannis, în fiecare declaraţie publică ce a urmat, într-un limbaj ce donotă un vocabular cu foarte puţine cuvinte, face exact acelaşi lucru pe care-l condamna atunci cînd se referea la adversarii politici ai săi şi ai PNL!

Ce înseamnă asta? Desigur, că, odată căzută ideea sa dragă cu anticipatele, Preşedintele pare acum preocupat ca nu cumva, din cauza neregulilor din gestionarea crizei Coronavirusului, PNL să-şi piardă capitalul electoral avut pînă la sfîrşitul anului trecut.

Ca atare, folosindu-şi cota personală de încredere, vrea şi dumnealui „SĂ-ŞI FACĂ TREABA”, cum spune în toate declaraţiile de mai sus despre „autorităţi”, adică să facă o campanie zilnică în favoarea „autorităţilor”, deci în favoarea „Guvernului Meu”!

Ce înseamnă asta, deci? Exact ce spunea Klaus Iohannis în 23 martie: „A încerca să cîștigi capital politic în aceste clipe denotă un cinism înfiorător și o lipsă de responsabilitate de neimaginat”!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.