Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Justiție dirijată. Politic!

O nouă dovadă, mai concludentă decât cele de până acum, ne este pusă la dispoziție de câteva istorii scurte legate de Sofica Dumitrașcu. A fost judecătoare la Înalta Curte. Pe vremea faimoasei Livia Stanciu. Care Livia Stanciu a fost instalată de Traian Băsescu în poziția de cel mai înalt magistrat al României. Ei bine, această judecătoare a dat sentințe penale la comandă. La comanda șefei. Și, mult prea târziu, s-a căit.

Prima situație de acest gen a fost semnalată de vărul ei. De Gigi Becali. Judecătoarea i s-a confesat acestuia, atunci când știa că nu mai are mult de trăit și a devoalat întreg mecanismul infernal, care funcționa la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cum erau aleși, vezi Doamne aleatoriu, membrii completului de judecată. Cum și de la cine primeau aceștia dispoziții vizând modul de soluționare a unor cauze. Cum se dădeau sentințele. După un timp, după ce el însuși a fost condamnat și și-a executat pedeapsa, Gigi Becali a vorbit. Dar iată, au mai vorbit și mulți alții. Avem dovada implacabilă a poliției politice. Ce facem cu ea?

Înainte de a face o primă și amplă relatare publică, Gigi Becali s-a confesat în penitenciar. La Jilava. Chiar în biserică. În fața preotului și a celorlalți deținuți și a gardienilor.  S-a întâmplat atunci când l-a văzut pentru prima dată pe Bogdan Popovici. Una dintre victimele colaterale ale dosarului politic adresat la comanda lui Traian Băsescu împotriva adversarului său politic Adrian Năstase. Văzându-l în închisoare pe Bogdan Popovici, Becali nu s-a mai abținut și a relatat, de față cu toți martorii, cu subiect și predicat, ce i-a povestit Sofica Dumitrașcu referitor la acest dosar. Era o contrafacere. Și primise dispoziție să-i condamne pe toți. De la Livia Stanciu. S-a opus timid. Și în zadar. A încercat la minima rezistență să-i salveze de la condamnare pe ceilalți, veniți în siajul lui Adrian Năstase. Inutil. Astfel încât a pronunțat sentința. Ani grei de închisoare pentru oameni nevinovați.

Ulterior, din nou, de astă dată aflat în libertate, Gigi Becali a relatat pe larg ce discuții a avut cu Sofica Dumitrașcu, înainte ca aceasta să moară. Judecătoarea de la Înalta Curte se căia. Ar fi dorit să repare lucrurile dar nu mai avea cum.

Și iată a căzut bomba. Zilele trecute, pus în liebertate după ani grei de temniță, Relu Fenechiu, fost înalt demnitar liberal și al Guvernului USL, a relatat că, la Jilava fiind, a primit o vizită cu totul și cu totul neașteptată. Vizita judecătoarei Sofica Dumitrașcu. Informația a fost confirmată printr-un răspuns oficial al Adinistrației Naționale a Penitenciarelor. Judecătoarea a venit în penitenciar pentru a-i cere iertare fostului demnitar pe care știa că l-a condamnat degeaba. A făcut-o, explicându-i că nu a avut încotro. Că a avut presiuni puternice din partea aceleiași Livia Stanciu. Că a încercat ca și în cazul dosarului Năstase să salveze măcar victimele colaterale. Acest lucru nu  fost posibil. Din nou, a cedat în fața presiunii președintei Inaltei Curți.

Și ce să vezi? Marți seară a ieșit la rampă și avocatul lui Relu Fenechiu. Acesta, la rândul său, a purtat o discuție pe această temă cu Sofica Dumitrașcu. La întrebările insistente ale apărătorului lui Fenechiu, Sofica Dumitrașcu i-a mărturisit acestuia că doamna Livia Stanciu, insistând asupra condamnărilor, a dezvăluit faptul că ordinul venea de mai sus. De la cineva mai puternic decât șeful tuturor magistraților din România. Cine ar putea fi?

Știm că în perioada respectivă a funcționat faimosul binom. Prin urmare, este posibil și plauzibil ca, la capătul acestui fir, al Inchiziției politice moderne, să se fi aflat faimosul general Florian Coldea. Pe atunci șeful operativ al SRI. Oare întâmplător a declarat generalul Dumbravă că justiția făcea pate din câmpul tactic al SRI? Și că acest câmp tactic se întindea, până când victimele ajungeau după gratii? Tot ce se poate. Dar nu trebuie exclusă nici ipoteza șefului cel mare.

Șeful cel mare era Traian Băsescu. Acesta își executa cu sânge rece adversarii politici Cu propriul sânge rece. Dar cu mâna altora. El a știut și a și relatat, într-o înregistrare de senzație, cum a fost organizată execuția lui Adrian Năstase. Dacă a știut și a intervenit atunci, de ce nu ar fi știut și nu ar fi intervenit și în celelalte cazuri?

În orice stat democratic din lume, aceste mărturii cumulate, care pot fi încă o dată și încă o dată verificate și pentru care există deja suficiente probe, ar provoca un adevărat cutremur la insanța supremă din justiție. Care, la noi, în România, este CSM. Care va fi până la urmă reacția? Se va mișca ceva?

Până una alta, Klaus Iohannis i-a oferit Liviei Stanciu o excepțională sinecură, parcând-o timp de ani buni la Curtea Constituțională. În poziția de judecător al Curții. În timp ce Florian Coldea este bine-mersi. Cu o pensie uriașă. Și, după ce și-a falsificat actele de decont, predă cursuri de etică la Academia SRI. Cât îl privește pe Traian Băsescu însuși, acesta se fâțâie bine-mersi prin Parlamentul României și prin platourile televiziunilor de știri. Stat de drept, ce mai! 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.