Reteaua Corect

Juncker: UE trebuie să primească rapid România în Schengen. Summit UE la SIBIU

Uniunea Europeană trebuie să primească rapid Bulgaria și România în spațiul Schengen, dar și Croația la momentul potrivit, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European la Strasbourg, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul său anual privind starea Uniunii, relatează Reuters, potrivIt Cotidianul. El a mai propus între altele organizarea unui summit UE la Sibiu și a vorbit despre criza imigranților.

În același discurs, Juncker a spus că Uniunea Europeană trebuie să își intensifice acțiunile pentru expulzarea imigranților care nu se califică la statutul de refugiați. Potrivit acestuia, blocul comunitar va propune până la sfârșitul lunii o nouă politică privind expulzarea imigranților, transmit Reuters și DPA.

Juncker a lăudat de asemenea Italia pentru "perseverența și generozitatea" de care a dat dovadă în gestionarea crizei imigranților. "Italia a salvat onoarea Europei", a spus el.

Președintele Comisiei Europene a mai afirmat că sunt de "absolută necesitate" mijloace pentru o migrație legală spre UE, precizând că Bruxellesul va lucra pentru găsirea mai multor posibilități în acest sens.

"Migrația ilegală se va opri numai atunci când imigranții au o altă opțiune decât cea de a se aventura în călătorii periculoase", a declarat Juncker.

El a mai subliniat că "Europa este un continent care îmbătrânește", astfel că țările membre sunt nevoite să accepte mai mulți imigranți.

Juncker a atras de asemenea atenția că statele membre ale blocului comunitar trebuie să respecte deciziile instanțelor UE, făcând referire la refuzul Ungariei de a primi refugiați.

Jean-Claude Juncker, a propus totodată în cadrul discursului de miercuri organizarea unui summit al UE la o zi după Brexit, la 30 martie 2019, în oraşul Sibiu, pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Pe 30 martie vom fi o uniune cu 27 de membri. Alegerile vor avea loc cu doar câteva săptmâni mai târziu. Va trebui ca cetățenii europeni să se ducă la urne cu o viziune clară. Iată de ce am cerut lui Donald Tusk și României să organizeze un summit, la Sibiu, pentru a lua deciziile necesare pentru construirea unei Europe mai unite și mai democratice. Sper ca pe 30 martie 2019, europenii să vadă o uniune pe care noi o susținem cu toate valorile sale", a arătat președintele Comisiei Europene.

Oficialul a mai spus în discurs că Europa "are din nou vânt în pupă" datorită unei îmbunătățiri a situației economice și a unei mai mari unități a liderilor săi.

"Europa are din nou vânt în pupă. Avem acum o fereastră de oportunitate, dar aceasta nu va rămâne veșnic deschisă. Să facem tot ce putem pentru a profita de această dinamică", a declarat Juncker în fața eurodeputaților.

În același timp, el și-a anunțat intenția de a deschide negocieri comerciale cu Australia și Noua Zeelandă, pe care vrea să le finalizeze până la încheierea mandatului său în 2019.

"Propunem deschiderea de negocieri comerciale cu Australia și Noua Zeelandă", a spus Juncker. "Aș vrea ca aceste acorduri să fie finalizate până la sfârșitul acestui mandat" în 2019, a adăugat el, precizând că discuțiile vor fi purtate "în cea mai mare transparență".

În privința negocierilor în derulare, el a spus că blocul comunitar are "o șansă foarte bună" de a finaliza discuțiile cu Mexicul și țările sud-americane până la sfârșitul lui 2017.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.