Reteaua Corect

Joe Biden cere TELEFON ROȘU cu China

Scris de newsreporter in 16 iulie 2021 la 08:57, in Politics. 356 vizualizari Intra in discutie Tagurichina, joe biden, sua, telefon rosu shortlinkhttp://crct.ro/ny82

Administrația Biden examinează posibilitatea înființării unei linii telefonice de urgență cu guvernul chinez, similară cu așa-numitul „telefon roșu” dintre SUA și Uniunea Sovietică din timpul Războiului Rece, care a permis comunicarea directă cu Kremlinul ca modalitate de a evita războiul nuclear, relatează Știripesurse.

CNBC precizează că proiectul este încă la început și nu a fost prezentat în mod oficial chinezilor, iar administrația Biden dorește să dezvolte un instrument de comunicare rapidă care ar putea fi inclus într-un efort mai larg de reducere a riscului de conflict între SUA și China, relatează Mediafax.ro.

Ideea înființării unei linii telefonice cu Beijingul datează cel puțin din perioada administrației Obama, deși conceptul nu a fost inclus într-o notă de securitate națională clasificată până în ultimul an al administrației Trump, potrivit unei surseanonime.

Oficialii administrației Biden au continuat ideea, au spus sursele, dar rămân numeroase detalii de rezolvat, inclusiv dacă chinezii ar fi de acord să folosească dispozitivul. Au existat de mult probleme cu asigurarea unor răspunsuri rapide din partea Beijingului în ceea ce privește problemele urgente, au declarat pentru CNN actuali și foști oficiali americani. Natura sistemului politic chinez implică faptul că majoritatea contactelor, dincolo de angajamentul la nivel de lider, sunt descurajate.

O linie telefonică similară cu China există deja la Pentagon și se presupune că este utilizată exclusiv pentru chestiuni militare, dar în cazuri foarte rare.

"Avem o linie de asistență telefonică. Este cunoscut faptul că, de câte ori am folosit-o, am sunat într-o cameră goală ore în șir", a declarat recent Kurt Campbell, coordonator senior al National Security Council Indo-Pacific, în timpul unei conversații despre diplomația SUA-China și Taiwan.

Oficialii Departamentului de Stat și ai Consiliului de Securitate Națională încă lucrează la modul în care ar funcționa tehnic dispozitivul, au declarat surse pentru CNN. Următorul pas ar fi dezvoltarea conceptului general și transformarea acestuia în planul de angajament al administrației Biden cu China. Apoi, dispozitivul ar avea nevoie de aprobarea Casei Albe și a oficialilor chinezi înainte de a fi implementat.

În timp ce „telefonul roșu” dintre SUA și Rusia a fost privit ca un instrument util care a sporit comunicarea în timpul Războiului Rece, eficacitatea sa recentă este discutabilă. De exemplu, administrația Obama a folosit linia directă către Kremlin pentru a avertiza Rusia să nu intervină în alegerile din 2016 din SUA, un avertisment care nu a fost luat în seamă.

Eficacitatea unei linii telefonice cu China ar depinde în mare măsură de angajamentul Beijingului de a o utiliza și de a o pune într-o poziție în care Xi ar avea acces regulat la aceasta.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.