Reteaua Corect

Jocurile de culise din spatele scrisorii Comisiei Europene

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis o scrisoare în care avertizează că Articolul 7 din Tratatul UE va fi declanșat în cazul României dacă modificările aduse Codurilor Penale vor intră în vigoare, relatează Știripesurse.ro.

Scrisoarea a fost trimisă, pe data de 10 mai, înalților oficiali români, în frunte cu Liviu Dragnea, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Cât timp scrisoarea nu a fost publică, actorii politici au pregătit terenul pentru războiul care erau siguri că va începe odată cu publicarea documentului.

Primul care a pregătit terenul a fost președintele Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a trimis Curții Constituționale vineri o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum și a Legii nr. 78/200.

Liviu Dragnea a reacționat imediat și a înțeles jocul președintelui. Liderul PSD a explicat că acesta se face de râs: „Sesizarea lui este o facere de râs. S-a făcut încă o dată de râs. Cei de la PNL, că este același grup care le face sesizarea și celor de la PNL și lui Iohannis. Celor de la PNL le-a pus ca motive de constituționalitate oportunitatea. A zis domne sunt constituționale, dar nu sunt oportune. Te faci de râs, adică ele au trecut odată de CCR. Așa cum știți codurile penale au fost adoptate doar cu articole declarate constituționale. Iohannis ce spune? «Păi nu, trebuia să adoptați și celaelalte articole care au fost declarate neconstituționale și care puteai fi modificate». Iar te faci de râs, nu poți să spui Parlamentului ce articole să adopte. Orice face ca să întârzie codurile penale”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a lansat o profeție

Liderul PSD și-a pregătit terenul pentru a-l scoate vinovat pe Klaus Iohannis de avertismentul Comisiei Europene. Dragnea a spus că Iohannis s-a rugat de liderii europeni, la summitul de la Sibiu, să dea o sancțiune României.

"Se pare că Iohannis a insistat foarte mult la membri din CE care au fost prezenți să forțeze ceva, nu știu vreo avertizare și aceasta a fost miză se pare ca să mai atace guvernul cu ceva. Dacă e așa e ceva incalificabil pentru un șef de stat. O să vedem dacă informațiile sunt reale. Dacă sunt reale înseamnă că președintele lucrează împotriva țării. Vorbim de structuri din România. Aproape toate structurile de forță din România sunt la cheremul personal al lui Iohannis", a mai spus Dragnea.

Trebuie menționat că autorul scrisorii Frans Timmermans este la rândul său în campanie electorală fiind candidatul socialiștilor la funcția de președinte al Comisiei Europene.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.