Reteaua Corect

ISW: Moartea lui Prigojin înseamnă sfârșitul Wagner

Scris de newsreporter in 25 august 2023 la 11:27, in Politics. 475 vizualizari Intra in discutie Taguriisw, mercenari, moarte, prigojin, wagner shortlinkhttp://crct.ro/nBOA

Institutul pentru Studierea Războiului consideră că decesele raportate ale liderilor Grupului Wagner Evgheni Prigojin, Dmitri Utkin și Valery Chekalov vor împiedica organizația să reziste eforturilor Kremlinului și ale Ministerului rus al Apărării de a „slăbi, îngloba și distruge organizația”. în urma rebeliunii armate din 24 iunie, relatează Știripesurse.

Numind decesele dintr-un accident de avion drept un „asasinat aproape sigur”, ISW raportează că „eliminarea acestei conduceri centrale probabil pune capăt oricăror mijloace rămase pe care Wagner trebuia să opereze independent de Ministerul rus al Apărării”.

După ce a câștigat notorietate pentru participarea lor brutală la bătălia pentru Bakhmut, Prigojin a condus infamul grup de mercenari printr-o revoltă întreruptă la sfârșitul lunii iunie, după ce a criticat și denunțat public conducerea militară rusă. Rebeliunea i-a văzut pe luptătorii lui Wagner doborând avioane militare rusești înainte ca un acord negociat de dictatorul belarus Alexander Lukașenko să pună capăt revoltei, ceea ce a dus la mutarea personalului și a echipamentului de către Wagner în lagărele din Belarus.

Putin s-a referit inițial la incident ca fiind „trădare” și „trădare” și a promis că va cere socoteală celor responsabili. Într-o scurtă adresă, Putin s-a referit la Prigojin ca având o „soartă dificilă” și ca pe cineva care a făcut „greșeli grave”. El a subliniat, de asemenea, că Prigojin a „obținut rezultatele necesare atât pentru el însuși, cât și pentru ceea ce i-am cerut eu [Putin] – pentru o cauză comună, ca în ultimele luni”.

ISW speculează că comentariul lui Putin „implică faptul că Prigojin a îndeplinit ordinele lui Putin recent și pe parcursul cunoștințelor lor”, dar „indică faptul că loialitatea lui Prigojin de-a lungul anilor nu a fost suficientă pentru a compensa „greșeala gravă” de a lansa o rebeliune împotriva conducerii militare ruse. ”

În evaluările anterioare, ISW a teoretizat că Prigojin nu a intenționat să-l înlăture pe Putin, ci mai degrabă a vrut să-l forțeze să-l concedieze pe membri cheie ai conducerii militare a Rusiei.

Cauza exactă a prăbușirii avionului nu a fost încă verificată și mai multe surse au oferit explicații variate, de la presupuse rachete sol-aer, la bombe și alte sabotaj. ISW a mai raportat că Consiliul Comandanților Wagner nu a făcut încă o declarație publică după doborârea avionului lui Prigojin.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.