Reteaua Corect

Israelul anunţă un acord cu Elon Musk referitor la serviciul Starlink

Scris de newsreporter in 28 noiembrie 2023 la 09:34, in Social. 303 vizualizari Intra in discutie Taguriacord, elon musk, Fasia Gaza, hamas, israel, stralink shortlinkhttp://crct.ro/nCgG

Miliardarul american Elon Musk a convenit ca serviciul său de acces la internet prin satelit Starlink să fie disponibil în Fâşia Gaza numai dacă va primi permisiunea din partea autorităţilor israeliene, potrivit ministrului israelian al comunicaţiilor Shlomo Karhi, transmit luni agențiile de presă DPA şi AFP, citate de Agerpres, relatează HotNews.

„Ca rezultat al acestui acord semnificativ, unităţile satelit ale Starlink vor putea fi operate în Israel cu aprobarea Ministerului israelian al Comunicaţiilor, inclusiv în Fâşia Gaza”, a scris Karhi într-o postare pe platforma X (fosta Twitter, fondată de Musk).

La sfârșitul lunii octombrie, Elon Musk a dat asigurări că serviciul său de acces la internet prin satelit Starlink va susţine conectivitatea în Fâşia Gaza pentru „organizaţiile umanitare recunoscute internaţional”, în timp ce în acest teritoriu bombardat intens de armata israeliană telecomunicaţiile şi internetul sunt oprite. ONG-urile şi agenţiile ONU au anunţat anterior că pierduseră orice contact cu echipele lor aflate în Fâşia Gaza.

În urma ofertei lui Elon Musk de la finalul lunii octombrie, Israelul a anunţat că va împiedica prin toate mijloacele necesare reluarea comunicaţiilor în Fâşia Gaza de către Starlink, argumentând că mişcarea islamistă palestiniană Hamas ar putea folosi sistemul în scopuri teroriste.

Platforma X a fost criticată pentru modul în care a gestionat conţinutul legat de atacul comis în 7 octombrie de mişcarea islamistă palestiniană Hamas contra Israelului. De asemenea, Musk a fost acuzat de antisemitism după ce i-a criticat pe miliardarul american de origine maghiară George Soros şi organizaţia evreiască Liga Anti-Defăimare (ADL, cu sediul la New York).

Musk a declarat luni că el este „pentru exprimare liberă, dar împotriva antisemitismului de orice fel”.

Elon Musk se află în Israel. Netanyahu l-a dus la Kfar Aza, unul dintre kibbutz-urile cele mai afectate de atacul terorist al Hamas

Pe de altă parte, Elon Musk a vizitat, alături de premierul israelian Benjamin Netanyahu, unul dintre kibbutz-urile din sudul Israelului atacate în 7 octombrie de comandouri ale Hamas.

„Trebuie să demilitarizăm Gaza după distrugerea Hamas şi să deradicalizăm” teritoriul palestinian, i-a explicat premierul Netanyahu lui Elon Musk, la finalul vizitei în kibbutz-ul Kfar Aza.

Cabinetul premierului israelian a publicat imagini care îi arată pe cei doi mergând printre ruinele din kibbutz.

În timpul vizitei sale în Israel, Elon Musk are prevăzută o întâlnire şi cu preşedintele Isaac Herzog, la care vor fi prezenţi reprezentanţi ai familiilor ostaticilor israelieni duşi în Fâşia Gaza de Hamas, potrivit biroului de presă al preşedinţiei israeliene.

Atacul terorist fără precedent comis de Hamas pe 7 octombrie s-a soldat cu aproximativ 1.200 de morţi în Israel, în principal civili. Drept represalii, armata israeliană a lansat o ofensivă asupra poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza, 15.000 de persoane fiind ucise, conform guvernului Hamas.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.