Reteaua Corect
Tesu Solomovici

Israel si bomba atomica iraniana

Declaratia generalului Meir Dagan, fostul sef al serviciilor secrete israeliene Mossad, conform careia Iranul nu va poseda bomba atomica cel putin pana in anul 2015, i-a provocat premierului Benjamin Netanyahu insomnie. De aproape 10 ani se straduie Israel sa mobilizeze comunitatea internationala impotriva proiectului atomic iranian. In ultimii ani, sub presiunea Statelor Unite, ONU a adoptat o serie de sanctiuni economice, politice si culturale menite sa-i descurajeze pe conducatorii Iranului si sa faca imposibila realizarea acestui proiect, in special sub aspectul sau militar.

Amenintarea bombei atomice iraniene influenteaza direct viata israeliana. Chiar si rezultatele ultimelor alegeri au fost influentate de aceasta amenintare. Victoria in alegeri a lui Benjamin Netanyahu si alaturarea Partidului Muncii la guvernarea de centru-dreapta, cu numirea presedintelui acestui partid, generalul (in rez.) Ehud Barak in functia de ministru al Apararii, a fost expresia dorintei populatiei tarii de a-i avea la conducere pe oamenii cei mai experimentati si mai capabili in aceasta confruntare cu pericolul nuclear iranian. Nu o data au explicat Netanyahu si Barak Casei Albe de ce Israel nu poate astepta cu mainile incrucisate inarmarea atomica a Iranului. Amenintarile repetate ale liderului Iranului Mahmoud Ahmadenijad cu stergerea de pe harta lumii a Israelului era dovada cea mai evidenta ca e vorba de insasi supravietuirea poporului evreu. Si nu o data, dupa cum au dezvaluit observatorii politici internationali, Statele Unite i-au convins, in ultima clipa, pe responsabilii israelieni sa amane atacarea bazelor nucleare ale Iranului.

Colaborarea celor mai puternice servicii secrete ale lumii vizavi de megalomania nucleara iraniana a fost exemplara si unica in istoria postbelica. Mass-media internationala a scris adesea, in ultimii ani, despre un sir intreg de actiuni de sabotaj a programului atomic al Iranului, savanti si specialisti atomici iranieni ucisi sau disparuti in conditii misterioase, vase cu echipamente tehnologice sofisticate care s-au scufundat inainte de a ajunge in porturile iraniene, alte tehnologii care explodau in momentul punerii lor in functiune, atacurile unor virusi fatali care au "topit" masa informatiilor din computerele bazelor atomice etc., etc., toate menite sa intarzie realizarea bombei nucleare iraniene si sa instaleze o atmosfera irespirabila in lumea atomica iraniana.

Fara sa se spuna direct, se stie ca in spatele tuturor acestor actiuni secrete s-a aflat generalul Meir Dagan.

Cu o sinceritate dezarmanta, vine acum acest extraordinar general si declara ca cel putin pana in 2015, Iranul nu poate sa fabrice o bomba atomica. Norii negri ai amenintarii atomice imediate au disparut si exista pericolul suspendarii sanctiunilor internationale impotriva Teheranului.

Premierul Benjamin Netanyahu are toate motivele sa-i fi displacut declaratia fostului sef al spionajului israelian. Se spune chiar ca l-ar fi admonestat pe Meir Dagan.

 

 

 

 

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.