Reteaua Corect

Iresponsabilitatea fata de bugetul Romaniei

Victor Ponta a fost, din nou, duplicitar. Pe de o parte a deplans public faptul ca cea de-a doua nominalizare pentru Ministerul Bugetului, in persoana domnului Darius Valcov, nu s-a soldat, imediat, cu un decret de investire semnat de Traian Basescu iar, pe de alta parte, a lipsit la ceremonia pregatita la Palatul Cotroceni, tocmai in ziua investirii domnului Darius Valcov. In acest fel, el a generat un nou moment extrem de tensionat in relatiile dintre doua institutii importante ale Executivului: Guvernul si Presidintia.

Sursa imagine: hartapoliticii.ro

Alianta Crestin-Liberala este constienta de faptul ca intarzierea preluarii portofoliului de catre noul ministru pregateste terenul pentru tergiversarea prezentarii, in fata Parlamentului, a Legii bugetului pe 2015. Trebuie facuta precizarea ca, acest sfarsit de an este marcat de alegerile prezidentiale, campania urmand sa inceapa, in mod oficial, peste o luna si cateva zile. Pana atunci, Parlamentul ar trebui sa aiba posibilitatea sa dezbata Legea bugetului. Altfel va fi prea tarziu intrucat, suntem informati ca PSD a decis sa-si trimita parlamentari in campania electorala. Riscul de a avea, din nou, o lege a bugetului facuta pe picior, in baza unei filosofi gresite, o lege din care sa lipseasca investitiile generatoare de locuri de munca si valoare adaugata si care, in schimb, sa se bazeze pe o crestere a birurilor pe seama populatiei si societatilor comerciale, este foarte mare. Daca astazi, Romania, ca urmare a politicii socialiste a Guvernului Ponta, se afla in recesiune tehnica, maine, daca nu vom avea un buget sanatos, construit in scopul realizarii cresterii economice, Romania risca sa reintre intr-o grava criza.

Iata de ce nu excludem posibilitatea ca Victor  Ponta sa fi abdicat de la obligatia sa de a fi prezent la Cotroceni, la investirea ministrului pe care l-a sustinut, tocmai pentru ca, in mod deliberat, sa tergiverseze o lege a bugetului pe care este incapabil sa o faca intr-o alta viziune decat bugetele anterioare.

 

SENATOR PNL

SORIN ROSCA STANESCU

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.