Reteaua Corect

Ipoteză bombă la Cluj. Cum se vinde Ardealul și care e rolul lui Vasile Dîncu

Scris de newsreporter in 09 aprilie 2021 la 09:51, in Politics. 544 vizualizari Intra in discutie Taguriardeal, cluj, ires, PSD, Vasile Dincu shortlinkhttp://crct.ro/nxED

Institutul de sondare a opiniei publice IRES este principalul instrument al PSD-istului Vasile Dîncu de a-și plăti sinecurile politice. Însă politicianul are ambiții politice foarte mari, scrie Evz.

Pe 9 decembrie 2015, în calitate de asociat unic al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie IRES SRL, Vasile Dîncu și-a cedat integral participația discretului om de afaceri clujean Ovidiu Turcu, arată Național. Motivația oficială a tranzacției fiind aceea că Vasile Dîncu urma să fie numit vicepremier al Guvernului Cioloș. Cunoscut drept unul dintre veteranii combinațiilor politice, Dîncu a știut mereu să se folosească de IRES.

Sondajele institutului au părut a reprezenta principala metodă de plată a lui Dîncu pentru sinecurile politice ale oamenilor săi de încredere, se arată în materialul Național.

Influența milionarului Ovidiu Turcu a crescut progresiv cu cooptarea în propriul cerc de influență a tot mai multe nume grele ale politicii clujene, indiferent de culoarea politică sau de rezerviști ”căliți” în structurile informative ale sistemului, majoritatea dintre ei recrutați prin intermediul finului său de cununie, fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Ioan Păcurar.

Însă principala pepinieră de cadre pentru ambițiile tot mai mari ale acestui nou Grup de la Cluj a fost reprezentată de membrii influentului Rotary Park din Cluj–Napoca. ”Cumpărătorul” lui Dîncu ar visa chiar funcția de președinte al României pentru ”omul rotarienilor”.

Cine este omul cu stropitoarea. Protejat de sistem

Ovidiu Turcu se bucură de ”protecția contrainformativă” a nenumăraților oameni din sistem care gravitează în jurul afacerilor sale, în frunte cu cfinul chestor Păcurar, Turcu e la curent cu dedesubturile dosarului nr. 163/p/2015, instrumentat de Structura Teritorială Oradea a DNA, tocmai când Vasile Dîncu fusese reevaluat de către președintele Iohannis.

Nu e de mirare că Dacian Cioloș l-a luat direct vicepremier în Guvernul său tehnocrat. De atunci Dîncu a rămas cunoscut procurorilor orădeni drept ”omul cu stropitoarea”. Structura Centrală a DNA a deschis de urgență un dosar paralel cu cel instrumentat de ei doar pentru a îl închide, fără a efectua niciun act procedural în acest dosar. Protectorii din sistem i-au deschis și închis lui Vasile Dîncu dosarul nr.531/p/2015 tocmai când la DNA Oradea se finaliza rechizitoriul, după zeci de audieri și declarații de șantaj, intrate în posesia Național. Dosarul nr. 613/p/2015 a fost astfel anulat de dosarul ”geamăn” de la DNA Central, cu aceiași făptași și aceleași infracțiuni.

Clujul a fost predat serviciilor HI–MIT. Ardealul se vinde

”Noua Ordine” de la Cluj îl are din nou în prim-plan pe pesedistul Dîncu, care admonestează pe oricine se perindă la conducerea partidului. Alături de liberalul Alin Tișe a format ”o adevărată axă transpartinică în județul de unde, în ultimii doi-trei ani au parvenit îngrijorătare semnale de alarmă trase de structurile informative locale”, mai scrie cotidianul. Însă aceste semnale sunt complet neglijate la București, deși o bună parte din Transilvania, în frunte cu județul Cluj, a căzut pradă intereselor turco–maghiare.

Serviciul secret turc Milli Istihbarat Teșkilati și-a trimis la Cluj–Napoca fostul rezident din Iran. Serviciul ungar de spionaj Informacios Hivatal, condus de fostul spion comunist Jozsef Czukor a fost documentat ca desfășurând acțiuni în Cluj pentru temutele servicii rusești GRU sau SVR.

Omul sistemului vizează scaunul de la Cotroceni

Summit-ul informal al Consiliului de cooperare al statelor vorbitoare de limbă turcă a avut loc Budapesta. Singura țară nevorbitoare de limbă turcă participantă a fost Ungaria. ”Cooperarea economică” turco-ungară de pe teritoriul României a fost astfel puternic spijinită de alianța HI–MIT.  Ardealul se vinde de către unguri turcilor.

”Când ”dinamica operativă” o va impune, ”profesorul” Dîncu va fi reactivat pentru o nouă ”spargere” a Partidului Social Democrat, dacă acesta va mai avea cumva puterea să se întărească destul de mult pentru a fi considerat o amenințare. Și dacă nici Dîncu nu se pricepe la producerea unor astfel de ”implozii” politice, atunci chiar că nimeni nu se mai pricepe! Până atunci însă este de așteptat susținerea unei ofensive mediatice a lui Dîncu, pentru ca să vadă și ”cotizanții” că ”domnul profesor” chiar ar fi în cursa pentru viitoarele alegeri prezidențiale… ”, se arată în finalul materialului Național.

Evz

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.