Reteaua Corect

Iohannis, păzit ca sfintele moaște: SPP și-a cumpărat avioane fără pilot

Scris de newsreporter in 24 martie 2021 la 15:06, in Politics. 500 vizualizari Intra in discutie Taguriaeronave fara pilot, avioane, contract, drone, iohannis, spp shortlinkhttp://crct.ro/nxA1

Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a lămurit spectaculoasa creștere de alocări de la buget, de peste 50% față de anul precedent: el a achiziționat patru aeronave fără pilot de la firma poloneză Polskie Zaklady Lotnicze, parte a grupului american Lockheed Martin. Valoarea contractului se ridică la 12,25 milioane de lei (fără TVA) relatează siteul umbrela-strategica.ro, potrivit Inpolitics.

Decizia de atribuire a fost publicată în Jurnalul european pentru achiziții publice (Tenders Electronic Daily). Contractul prevede furnizarea unui număr de patru aeronave fără pilot: un sistem UAS cu 2 aeronave fără pilot cu aripă fixă și decolare-aterizare pe verticală și un sistem UAS de 2 aeronave fără pilot cu aripă rotativă. Achiziția a fost finanțată parțial cu fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritară 5, Obiectivul specific 5.2. – „Creșterea nivelului de pregătire pentru o reacție rapidă și eficientă la dezastre a echipajelor de intervenție” și “Sistem integrat pentru intervenția la urgențe, dezastre și crize”.

Totodată, SPP a achiziționat și un punct mobil autonom de comandă pentru operarea aeronavelor fără pilot de la Deltamed, o companie cu sediul în Cluj-Napoca, specializată în furnizarea de echipamente pentru domeniul medicinei de urgență. Valoarea acestui contract este de 613.000 de lei. Indago 3 este un sistem aerian fără pilot cu aripă rotativă (UAS) cu decolare-aterizare pe verticală care este conceput pentru misiuni de colectare informații, supraveghere, și recunoaștere (ISR), având o semnătură acustică redusă, dimensiuni mici și poate fi echipat cu o varietate de camere video de înaltă rezoluție, inclusiv în infraroșu. (B.I.)

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.