Reteaua Corect
Stelian Tanase

Iohannis, Orban&Co

Scris de Stelian Tanase in 13 ianuarie 2020 la 11:19, in Politics. 530 vizualizari Intra in discutie Taguriguvern, iohannis, ludovoc orban, PNL shortlinkhttp://crct.ro/nvwx

După două luni de logodnă, guvernul Orban are dificultăți serioase. Nu atit create de PSD, dispărut în ceață unde își linge rănile. Tensiunile in ce priveste PNL&Guvernul Orban vin din interior

1/ I se trag de la problemele pe care le are de rezolvat intr-o criză de timp și resurse evidentă( voturi in Parlament, finanțe, spatiu de manevră). PSD a lăsat o mostenire dezastruoasă dupa ce a dus o politică economică si sociala aventurista și populistă, extrem de riscantă. Daca mai rămînea la putere șase luni băga țara în faliment. România ar fi ajuns Venezuela Europei. Dragnea, VV Dăncilă, Teodorovici etc, au adus lucrurile la marginea prăpastiei. PNL a apărut la timp, salvînd din mers ce se mai putea salva. Orban și trupa lui incearca să facă corecțiile necesare in marș forțat. Solutii miraculoase, pe timp scurt, nu există. Asa că trebuie să cistige timp Visteria este goală, deficitul peste limita admisă. A apărut o dificultate in plus creată chiar de guvern care vine dintr-o abordare greșită. Acest guvern – provizoriu – are răspundere limitată. Un an de zile cel mult. Trebuie sa dea un buget si să organizeze alegeri. Atît. Din cauza nenorocirii pe care au gasit-o in palatul Victoria trăieste sub presiunea urgentelor de care vorbeam mai sus. Orban e obligat sa dechidă prea mult fronturi și si-a complicat existenta. Agenda guvernamentală este mult prea incărcata in raport cu timpul și resursele pe care le are. Sarcinile pe care și le-a autoimpus sunt prea mari. Probabilitatea de a suferi un eșec, s-a amplifiat foarte mult.

2/ Alta sursă de presiune pentru guvern se află in interior. Iohannis vrea să se joace de-a puterea, spre deosebie de primul mandat. E și gelos pe succesul unui Ludovic Orban pe care pină în vară îl ținea pe la uși. Asta în vreme ce Gorghiu, Turcan, Busoi, Rares Bogdan si alți favoriti aveau intrare liberă. Acum pe Iohnanis Orban îl deranjeaza ca o scamă care i-a intrat in ochi. Liderul PNL ii pare că se bucura de prea multa putere și glorie. Este asadar un rival al acestui zeului-soare sui generis. În situatii de acest tip vai de curteanul care il umbreste pe rege!!! De ce? Pentru că lui Iohannis somnolent pina ieri a prins gustul puterii. Pe scurt îi place să decidă, să fie temut, să numească, să dea afară, să iasă în fața presei să să stralucească. Ii plac prima pagina și aplauzele la scena deschisă…Sunt bolile puterii – istoria e plină de ele.

Iohannis vrea să le facă el pe toate cu mina lui, să depindă de el toți și toate. Nu mai vrea sa lucreze prin intermediari ca Orban. In plus vrea să lase o urmă după ce 5 ani a dormitat nepăsator și rece la presiunile vieții politice. „Alegerile anticipate” este unul din subiectele inventate de psihologia lui intortochiată dar e o capcană. Mulți văd aici o manevra de a se lepăda de Orban, chiar de PNL, sau de a avea un alt PNL cu alti oameni la palatul Victoria. Este motivul pentru care nu vrea să aștepte pina in noiembrie/decembrie. După alegerile parlamentare riscul lui Iohannis este ca Orban – triumfător după cistigarea alegerilor va fi mult mai greu de controlat. Așa se face că preseaza pentru organizarea lor în primăvara. Iohannnis este dispus, fără mari procese de constiință, să riște orice, inclusiv guvernarea anti-PSD de care face atîta ca sa ramină singur la manșe. Iohannis imi face dintotdeauna impresia unui mare egoist care subordonează totul interesului și placerilor lui personale. Mă înșel!?

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.