Reteaua Corect

Iohannis, în vizită de stat în Republica Capului Verde, cu doar o jumătate de milion de locuitori

Scris de newsreporter in 20 noiembrie 2023 la 10:04, in Politics. 250 vizualizari Intra in discutie TaguriAfrica, iohannis, Republica Capului Verde, vizită de stat shortlinkhttp://crct.ro/nCec

Președintele României începe de luni, 20, o vizită de stat în Republica Capului Verde, la invitația omologului său, vizita punând accent pe consolidarea legăturilor de cooperare și de prietenie dintre cele două țări, anunță Știripesurse.

Potrivit unui comunicat al Președinției Republicii, Klaus Werner Iohannis sosește astăzi în țară, dar vizita oficială are loc în perioada 20-22 (noiembrie).

Aceeași sursă notează că vizita președintelui României, Klaus Werner Iohannis, în arhipelag, este prima a unui șef de stat din Europa de Est și va deschide căi pentru întărirea legăturilor de cooperare și de prietenie dintre cele două țări, care mențin, încă de la început, o relație de cooperare fructuoasă, în special în sectorul învățământului superior.

 

 

„Dorința reciprocă de a aprofunda relația bilaterală a condus la Acordul privind aviația civilă din 1983 și la Acordul general de cooperare din 1987, care acum pot fi ridicate la niveluri superioare, în special în domenii precum învățământul superior și știința, tehnologiile informației, agricultură, turism, protecţie civilă şi sport”, notează sursa menționată.

În timpul șederii sale în Republica Capului Verde, președintele României va fi decorat de șeful statului, José Maria Neves, cu Ordinul Amílcar Cabral, gradul I, în semn de recunoaștere a „angajamentului său personal” în aprofundarea relațiilor dintre cele două țări și a contribuției poporului român la afirmarea și dezvoltarea tânărului stat Capul Verde, în conformitate cu Decretul prezidențial nr. 24/2023, din 15 noiembrie.

„În acest nou context internațional și în spațiile geostrategice respective, cei doi șefi de stat își doresc și consolidarea relațiilor multilaterale, având în vedere Parteneriatul Special existent între Capul Verde și Uniunea Europeană, din care România face parte”, se arată în comunicat.

Programul oficial al acestei vizite de stat începe luni, la ora 10:00, cu primirea de către președintele José Maria Neves, la Palatul Președintelui Republicii, cu onoruri militare, urmând un dialog tete-à -tête și apoi o întâlnire extinsă între delegațiile celor două țări. Ulterior, va fi conferită decorația, moment ce va precede o conferință de presă comună.

Tot luni dimineață, președintele României va vizita Primăria din Praia, unde va primi cheia orașului, apoi va vizita Memorialul Amílcar Cabral și va merge la Palatul Guvernului, unde va fi primit de prim-ministrul Ulisses Correia e Silva.

După-amiază, Klaus Werner Iohannis se va întâlni cu președintele Adunării Naționale și va vizita  Cidade Velha, înscris în Patrimoniu Mondial. Mai târziu va participa la un dineu oficial oferit în onoarea sa de către președintele Republicii.

În a doua zi a programului oficial, președintele României se va deplasa la Centrul Operațional pentru Societatea Informațională (Nosi) și la Parcul Tehnologic din Capul Verde, urmând să părăsească țara în dimineața zilei de marți, 22.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.