Reteaua Corect

Iohannis și liderii coaliției ar putea semna un Pact pe Educație la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis și liderii coaliției ar putea semna un Pact pe Educație la Cotroceni, relatează Știripesurse.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, ieri, cu sindicaliștii din Educație și le-a promis acestora că va deveni mediator profesori și Guvern.

Surse politice ne-au precizat că, în cursul acestei zile, președintele Klaus Iohannis i-a chemat la Cotroceni pe liderii coaliției de guvernare Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor.

Conform surselor apropiate de Cotroceni, președintele Klaus Iohannis și liderii coaliției de guvernare de la PSD, PNL și UDMR ar putea semna un Acord sau un Pact pe Educație, prin care să le ofere garanții profesorilor că salariile acestora vor crește.

Acest Pact ar putea fi un plan etapizat (foarte posibil) pentru următorii 3 ani, pornind de la solicitarea sindicaliștilor ca salariul unui debutant să fie crescut la 4000 de lei.

Pornind de la salariul de 4000 de lei al debutantului, în următorii 3 ani vor crește etapizat toate salariile celor din Educație.

Pactul pe Educație, garantat de către președintele Klaus Iohannis ar putea fi o soluție pentru rezolvarea crizei. Liderii sindicali s-au arătat neîncrezători în oferta Guvernului și de aceea au cerut medierea președintelui, tocmai pentru a avea siguranța că promisiunile se vor respecta.

Oferta Guvernului pentru cei din Educație

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții liderilor sindicatelor din Educație. În cadrul dialogului, la care a participat și ministrul Educației, Ligia Deca, au fost prezentate măsurile propuse privind majorarea veniturilor personalului din Învățământ.

„În privința majorărilor salariale solicitate în cadrul noii grile din viitoarea Lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a prezentat garanțiile privind confirmarea utilizării ca reper pentru salariul debutantului pentru baza grilei de salarizare din învățământ la nivelul salariului mediu brut pe economie. Astfel, la nivelul coaliției de guvernare, așa cum a fost deja convenit și ulterior prezentat luni, 29 mai a.c., în cadrul întâlnirii liderilor coaliției cu reprezentanții sindicatelor din educație, va fi asumat un acord în acest sens, iar la nivelul Guvernului va fi adoptat un Memorandum ce va fi publicat în Monitorul Oficial al României.

În privința solicitărilor privind majorarea veniturilor din Educație, până la intrarea în vigoare a noii grile, în condițiile în care deja prin măsurile luate la nivelul acestui Guvern toate veniturile personalului din Educație au ajuns la maximul din grilă, au fost consolidate asigurările privind resursele necesare pentru alocarea de sume tranzitorii, astfel încât fiecărui angajat dintre cei aproape 270.000 din categoria personalului didactic și didactic auxiliar să îi fie alocat un venit net de 4.000 de lei, în două tranșe, începând cu luna iunie, iar celor 65.000 din categoria personalului nedidactic, un venit net de 1.500 lei, în două tranșe, începând cu luna iunie.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.