Reteaua Corect

UPDATE Iohannis a anunțat că NU o revocă pe Kovesi din fruntea DNA

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că nu o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), scrie Mediafax.

Klaus Iohannis a refuzat, luni, să dea curs cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, anunţând că motivele invocate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să îl convingă.

"La jumătatea lunii februarie, ministrul Justitiei mi-a trimis o propunere de revocare a procurorului şef al DNA, împreună cu raportul activităţii manageriale a DNA. După cum probabil vă aminţiţi, după ceva timp, la mijlocul lunii martie, mi-a fost înaintat şi avizul CSM, care a ajuns la cu totul altă concluzie decât a domnului ministru. Avizul CSM a fost unul negativ. El nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, adiţional, chiar dacă avizul nu obligă, el în niciun caz nu poate fi ignorat. Costat deci că, în analiza aceloraşi acţiuni sau inacţiuni şi în aplicarea aceloraşi texte legale, două autorităţi ale statului, respectiv ministrul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii, ajung la concluzii diametral opuse", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că, odată ce a fost sesizat cu propunerea de revocare şi după ce a primit avizul CSM, a cerut departamentelor de specialitate din Administraţia Prezidenţială o analiză şi câteva propuneri.

"Analizând motivele minstrului Justiţiei, am constatat că autorul raportului consideră că acesta este, citez, o luare de poziţie faţă de dezbaterile publice din ultimul an, ceea ce clar induce percepţia că evaluarea ministrul Justiţiei poate fi subiectivă. Această percepţie e întărită şi de prezenţa în raport a unor aspecte referitoare la cariera profesională a ministrului Justiţiei. De asemenea, unele motive care fundamentează propunerea de revocare nu sunt pertinente. Motivele ministrului Justiţiei nu au fost de natură să mă convingă, în mare parte nici nu corespund prevederilor legale propunerii de revocare a doamnei Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.În concluzie, nu voi da curs propunerii de revocare a doamnei Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA", a mai spus Klaus Iohannis.

Știrea inițială:

Președintele Klaus Iohannis își va anunța oficial, luni, decizia referitoare la revocarea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA, scrie România Liberă.Decizia șefului statului se va lua după ce, acum mai bine de două luni, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a inițiat procedura de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, mai notează România Liberă.

Iohannis a declarat, pe 23 martie, la Bruxelles, că decizia privind revocarea sau menţinerea în funcţie a procurorului şef al DNA va fi luată după sărbătorile de Paşte.   „Această decizie este în analiză, ca să avansăm puţin cu discuţia noastră, pot să vă spun că nu voi anunţa această decizie înainte de Sărbători. Cel mai probabil, după Sărbători, vom avea o analiză completă şi o decizie“, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.    Şeful statului a subliniat că va analiza toate documentele care îi vor fi puse la dispoziţie de ambele părţi. „În luarea deciziei mă voi inspira din toate documentele puse la dispoziţie şi de o parte şi de cealaltă parte”, a adăugat Iohannis. 

1.

Tudorel Toader spune că-l va reclama pe Iohannis la CCR, dacă acesta n-o revocă pe Kovesi

Publicat in 13 martie 2018 la 10:30

Ministrul Justiției. Tudorel Toader, a anunțat, luni, că este "pregătit" să trimită o sesizare la CCR, în cazul în care șeful statului nu-i va accepta cererea de a o revoca pe Kovesi de la conducerea DNA, scrie România Liberă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.