Reteaua Corect
Stelian Tanase

Iohannis și al doilea mandat

Mai mulți internauți – exasperați de expectativa lui Klaus Iohannis – se întreabă în ultimele zile pe pagina lor de fb dacă el ” își mai doreste al doilea mandat sau se pregătește și el de emigrare?” (in scop de reîntregire a familiei, probabil la Munchen, unde trăiesc părinții săi). Este o intrebare legitimă, acum, că ne apropiem de alegerile prezidentiale. Vor avea loc la sfirsit de noiembrie 2019. Mai e doar un an…

Klaus Iohannis se află în aceeași situație ca Emil Constantinescu in 1999. Atunci am aflat – ca o scuză – că presedintele a fost invins de SISTEM. Prestatia lui sub orice critică l-a împins mai curind să renunțe, fapt care a dus la părăsirea lui de către aliați, PNL mai ales. Propriile sale limite, ca și incapacitatea de a face politică și de a avea rezultate, l-au împins spre gestul retragerii din cursa pentru un al doilea mandat la Cotroceni.

Nu credeam să avem parte vreodată de un președinte mai slab. Uite că îl avem pe Klaus Iohannis! Se face vinovat de actuala situatie a țării. Vina o împarte jumate/ jumate cu PSD&ALDE. E rost să ne intrebăm în acest context daca va mai candida Klaus Iohannis în 2019 pentru Cotroceni? Daca nu a facut nimic in primul sau mandat, cind era motivat sa ne convingă, ca să i-l dam si pe al doilea, ce ne așteapta din partea lui în perioada 2019-2024!?Sa-l fi cuprins obosela? Sa-l fi rapus lenea sa congenitală, temperamentul flegmatic?

Un motiv ar fi ca să continue. Acela că nu prea mai are ce face cu viața lui odată ce a ajuns atît de sus. Il așteaptă o lungă plictiseală. După problema plictiselii, vine cea a puterii. Fanfare, covorul roșu, onoruri, imn, decorații. Frecușul de șefii de stat prin capitalele occidentale care îi dă vanitosului Klaus Iohannis un sentiment acut de putere și îi dă impresia că face parte dintr-o elită planetară f restrînsă. Că s-ar afla pe lista scurtă a Divinității. În plus de asta, are acasă o Curte de sicofanți cu inși care îi ling clanțele la Cotroceni și simulează o mare admirațíe pentru persoana sa. Fără putere – odată ce te-a muscat morbul ei – nu mai scapi toată viata de obsesie. Morbul propriei grandori este letal.

Ca persoană privată îi rămîne să călătorească prin lumea largă, însoțit de „prima doamnă”. Știu că îi place. Poate o aduce cumva să îi arate și Bucureștiul pe care d-na Carmen Iohannis nu l-a frecventat. D-na este prada, bănuiesc, a prejudecăților anti-valahe prezente masiv în Transilvania. Nu este elitism, cum s-ar putea crede între snobi, ci pur și simplu un ciocoism de cea mai joasă factură. Pretenția de a fi considerată „prima doamna a tarii” arată asta cu vîrf și îndesat. A apărut in decor numai cind a fost vorba despre carmen iohanniso călătorie oficială în strainătate a distinsului ei soț. În rest, s-a considerat mai presus de lucruri vulgare. Cum ar fi compasiunea pentru săraci, bătrîni și bolnavi. Nu a arătat-o niciodată în acești ani. Nici pentru victimele nenorocirilor care s-au abătut asupra noastră. De ex. pentru cele de la Colectiv.

Unii speră că Iohannis va candida pentru că îi place prea mult să fie într-o vacanță pe care și-a luat-o în urmă cu patru ani pe f. mulți bani publici și pe care o vede prelungită încă cinci ani. O asemenea sinecură nu mai găsește.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.