Reteaua Corect

Strategia SUA de „slăbire a Rusiei” anunțată de Pentagon

Scris de newsreporter in 26 aprilie 2022 la 11:40, in International. 950 vizualizari Intra in discutie Taguripentagon, razboi, rusia, sua shortlinkhttp://crct.ro/nzuG

Declarația secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, care a spus că SUA vor să vadă „Rusia slăbită până la punctul în care să nu mai poată face lucrurile pe care le-a făcut în Ucraina”, indică o strategie nouă, pe termen lung, a Statelor Unite și a aliaților: aceea de a învinge Rusia atât de decisiv pe câmpul de luptă, încât să o împidice să mai lanseze vreodată un astfel de atac, scrie CNN.

Comentariile lui Lloyd Austin, șeful Pentagonului, sunt în concordanță cu obiectivele Americii, și anume „să facă din această invazie un eșec strategic pentru Rusia”, a spus un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, potrivit CNN.

„Vrem ca Ucraina să câștige. Unul din obiectivele noastre este să limităm capacitatea Rusiei să mai facă din nou așa ceva, după cum a spus și secretarul Austin. De aceea înarmăm Ucraina cu arme și echipamente - pentru a se apăra de atacurile Rusiei, și de aceea folosim sancțiuni și controlul exporturilor care au ca țintă industria de apărare a Rusiei - pentru a submina puterea economică și militară a Rusiei de a-și amenința și ataca vecinii”, a spus purtătorul de cuvânt citat.

Oficialii americani care au călătorit alături de Austin au spus că acesta intenționează să reia mesajul, potrivit unui înalt oficial din administrația americană. Și alți oficiali din administrația Biden au făcut referire la ideea ca Rusia să iasă mai slăbită din acest conflict.

Până acum, însă, oficialii au fost reținuți în a declara deschis că obiectivul SUA este să vadă Rusia eșuând și să fie neutralizată militar pe termen lung, exprimând în schimb un optimism prudent că se va ajunge la o înțelegere negociată.

Un oficial din Europa de Est spunea pentru CNN că această mentalitate este extrem de frustrantă: „Singura soluție este ca Ucraina să câștige”.

Schimbarea de strategie s-a văzut mai bine în ultimele săptămâni, fiind pusă în evidență de tolerarea unor riscuri mai mari, prin trimiterea de armament complex către Ucraina, și reflectă credința că obiectivele lui Putin în Ucraina nu se vor încheia dacă reușește să ocupe o parte a țării, la fel cum s-a întâmplat după anexarea Crimeii în 2014, a spus un diplomat britanic.

„Chiar dacă se ajunge la un soi de înțelegere, prin care (Putin) obține o bucată din Donbas și lucrurile se liniștesc, logica spune că mai e loc de a continua pe această cale. Adică ceea ce obții pe câmpul de luptă acum este nu numai o victorie pe termen scurt, ci și o strategie pe termen lung”, potrivit diplomatului.

Oficialii americani și occidentali realizaează acum, din ce în ce mai mult - mai ales după masacrul civililor din Bucha - că Rusia trebuie lovită militar și economic atât de tare, încât agresiunea să fie oprită definitiv, au spus oficiali citați de CNN.

Rusia „a pierdut deja mult din capacitatea ei militară. Și o mare din trupele sale, ca să fim sinceri. Și vrem să ne asigurăm că nu mai au capacitatea de a înlocui rapid aceste pierderi”, a spus Lloyd Austin după vizita la Kiev.

Oficialii administrației Biden sunt optimiști că este un obiectiv care poate fi atins, au declarat surse pentru CNN. Oficiali din administrație și surse din congres spun că sunt încrezători în faptul că un sprijin militar continuu pentru Ucraina poate avea ca rezultat pierderi importante pentru Rusia, care vor afecta capacitatea ei militară pe termen lung, ceea ce va fi un beneficiu strategic pentru SUA.

„Privim asta ca pe o investiție pentru a neutraliza armata și marina Rusiei pentru următorii zece ani”, a declarat o sursă din congres, care este la curent cu asistența militară trimisă Ucrainei.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat luni că, în vreme ce „evident, în Ucraina este război”, Statele Unite și aliații „vor și să împiedice (Rusia) să extindă eforturile sale și obiectivele președintelui Putin dincolo de asta” (Ucraina - n.r.).

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.