Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

Revine epoca McCarthy? Scandal politic în SUA dupa înființarea Ministerului Adevărului

Manevre greu de imaginat în patria libertății de exprimare: imediat după preluarea Twitter de către miliardarul Elon Musk, Departamentul Homeland Security al guvernului american înființează un așa numit Consiliu de combatere a dezinformarii, care ar urma, declarativ, să se ocupe cu precădere de problema imigrației și de cea a războiului din Ucraina.

În fapt, un veritabil minister orwellian al Adevărului, care produce deja scandal. Reacțiile nervoase nu au întîrziat să apară.

Senatorul republican Rob Portman, membru marcant al Comitetului pentru securitate internă și afaceri guvernamentale, și-a exprimat ieri îngrijorarea cu privire la crearea Consiliului:

„Sunt profund îngrijorat de decizia administrației de a crea un Consiliu de combatere a dezinformarii la Departamentul pentru Securitate Internă. În calitate de autor al legii bipartizane care a înființat Global Engagement Center pentru a combate amenințarea în continuă evoluție a propagandei străine și a dezinformarii în străinătate, nu cred că guvernul Statelor Unite ar trebui să îndrepte instrumentele pe care le-am folosit pentru a-i ajuta pe aliații noștri să lupte împotriva adversarilor străini împotriva poporului american. Atenția noastră ar trebui să se concentreze pe actori răi precum Rusia și China, nu pe propriii noștri cetățeni. Aștept cu nerăbdare să îl chestionez pe secretarul Mayorkas (Alejandro, adjunctul Homeland Security n.n.) despre Consiliul de combatere a dezinformarii, când va apărea în fața Comisiei pentru securitate internă și afaceri guvernamentale a Senatului, săptămâna viitoare.” a anunțat senatorul.

De menționat că, în 2016, Portman și senatorul democrat Chris Murphy au elaborat și promovat cu succes o legislație care însărcinează Centrul de implicare globală (GEC) al Departamentului de Stat să conducă eforturile guvernului american de a contracara propaganda și dezinformarea din țări precum Rusia și China. Misiunea GEC este de a „conduce, sincroniza și coordona eforturile guvernului federal în contracararea eforturilor de propagandă și dezinformare a statelor străine și non-statale”.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.