Reteaua Corect

Republica Moldova: Igor Dodon amenință cu "furia poporului”

Președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a admis luni seara că există riscul ca el să fie demis, dar a avertizat că "furia poporului va fi pe măsură", într-o emisiune difuzată de filiala din Chișinău a postul rusesc NTV, emisiune moderată de controversatul ex-politician Iurie Roșca, relatează marți 10tv.md, potrivit Agerpres.

În deschiderea discuției, Roșca l-a întrebat pe Dodon cum are de gând să reacționeze în cazul în care actuala guvernare ar încerca "să-l debarce, să-l neutralizeze sau să se debaraseze de acesta".

Igor Dodon a răspuns că a analizat cu "echipa (sa) de profesioniști' toate variantele posibile, referindu-se la membrii așa-numitului "consiliu al societății civile" pe care l-a creat pe lângă președinție și din care fac parte fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, fostul ideolog al comuniștilor, Victor Stepaniuc, fostul ministru comunist al apărării, Victor Gaiciuc etc.

Potrivit lui, ar exista trei scenarii care l-ar putea viza: demiterea președintelui prin referendum, deschiderea unor cauze penale conform articolului 81 din Constituție sau interpretarea unei decizii în acest sens a Curții Constituționale.

În aceeași emisiune, Dodon a spus că patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, i-a spus că mandatul său de președinte este dat de la Dumnezeu.

Partidul Liberal (PL) a propus la 21 septembrie într-o sesiune specială a parlamentului de la Chișinău un proiect de lege privind suspendarea din funcție a președintelui Igor Dodon și organizarea unui referendum în acest sens, întrucât prin declarațiile și acțiunile sale actualul președinte a încălcat în repetate rânduri Constituția și incită societatea moldoveană la dezbinare și violențe. Pentru ca să fie înregistrat și examinat în plenul forului legislativ este necesar ca cel puțin 34 de deputați să semneze acest document, însă observatorii apreciază că inițiativa liberalilor nu are nicio șansă de materializare.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.