Reteaua Corect

Rebelii libieni, acuzati de Amnesty International ca au comis abuzuri grave

Amnesty International a acuzat marti ca, desi fortele lui Muammar Gaddafi au comis in Libia majoritatea crimelor impotriva umanitatii, nici rebelii sustinatori ai Consiliului National de Tranzitie nu s-au abtinut de la abuzuri grave. Intr-un raport de de 122 de pagini, care realizeaza o imagine coplesitoare a violentelor comise de regimul colonelului Gaddafi, organizatia pentru apararea drepturilor omului ii cere CNT sa ia masuri pentru a preveni comiterea unor noi atrocitati.

Sursa imagine: guardian.co.uk.jpg

Potrivit Amnesty International, majoritatea abuzurilor au fost comise de fortele loiale lui Gadafi, care s-au facut intre vinovate intre altele de atacuri deliberate asupra civililor si de detentie si tortura arbitrara – atrocitati care poit fi desemnate drept crime de razboi.  

Pe de alta parte, se arata in raportul organizatiei, si cei care au luptat impotriva colonelului Gaddafi au comis abuzuri grave. “Combatantii opozitiei si sustinatorii lor au rapit, au detinut in mod arbitrar, au torturat si au ucis fosti membri ai fortelor de securitate, persoane suspectate de loialitate fata de Gaddafi, si au capturat soldati si cetateni straini suspectati pe nedrept ca sunt mercenari care lupta de partea fortelor lui Gaddafi", afirma Amnesty in raportul intitulat “Batalia pentru Libia –asasinate, disparitii si tortura”.

Organizatia a precizat ca i-a cerut conducerii opozitiei libiene sa ia masuri pentru a controla situatia, sa investigheze orice abuzuri si sa combata xenofobia si rasismul. “CNT se confrunta cu sarcina dificila de a tine sub control luptatorii opozitiei si ai gruparilor paramilitare responsabile de abuzuri grave comise impotriva drepturilor omului, incluzand posibile crime de razboi, insa pana acum nu s-a aratat dispus sa-i faca responsabili”, se arata in raport.

Dupa cum noteaza BBC News, Mohammed al-Alagi, ministrul interimar al Justitiei, a respins insa acuzatiile formulate de Amnesty International, afirmand ca a descrie actiunile rebelilor drept crime de razboi este gresit. “Ei nu sunt militari, sunt doar oameni obisnuiti”, a declarat oficialul pentru AP. El a recunoscut ca rebelii au facut greseli, insa a subliniat ca ele nu pot fi “in niciun caz” descrise drept crime de razboi. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.