Reteaua Corect

Raport oficial al Rusiei: Occidentul amenință suveranitatea țării

Occidentul finanțează ONG-uri din Rusia, "incită" tinerii la manifestații și discreditează statul rus prin mass-media, denunță Camera Superioară a Parlamentului rus, care estimează, într-un raport publicat miercuri, că suveranitatea Federației Ruse este amenințată, informează AFP, consultat de Agerpres.

"Crearea și susținerea de ONG-uri care (...) apără interesele unor state străine", precum și "implantarea de profesori occidentali în sistemul educativ (...) amenință serios suveranitatea" Rusiei, estimează acest raport al Comisiei pentru protecția independenței naționale a Consiliului Federației.

Această comisie, înființată în iunie anul trecut, estimează de asemenea că "angajarea tinerilor în acțiuni de protest", incitate de Occident potrivit raportului, constituie de asemenea o amenințare, ca și "mass-media și rețelele sociale care discreditează" Rusia și Biserica Ortodoxă Rusă.

"Amestecul în afacerile interne ale Rusiei nu se face doar printr-o propagandă directă, efectuată de mass-media publice cum este Radio Svoboda (Radio Liberty, finanțat de Washington), ci și prin programe educative ce implică jurnaliști ruși" sau prin "formarea de cadre politice ruse în străinătate", continuă raportul.

În 2016, antena rusă a mișcării politice Open Rusia (Rusia deschisă), finanțată de opozantul în exil în Europa, fostul oligarh Mihail Hodorkovski, "a investit mai mult de un milion de dolari (...) în campania electorală și manifestații neautorizate ale opoziției", susține comisia menționată.

"Autoritățile americane și sateliții lor din cadrul NATO" sunt arătați cu degetul de această comisie, condusă de vicepreședintele Comisiei pentru afaceri externe a Consiliului Federației, Andrei Klimov, și înființată ca replică la acuzațiile Washingtonului privind amestecul rus în alegerile prezidențiale americane.

Raportul preconizează interzicerea tuturor activităților ONG-urilor finanțate din străinătate, cu excepția celor care sunt coordonate cu statul rus.

Luni, Rusia a amenințat mass-media americane care operează pe teritoriul său că le va impune noi restricții ca răspuns la plângerile postului de televiziune rus RT, care estimează că activitățile sale sunt subminate în SUA.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.