Reteaua Corect

Planul lui Donald Trump pentru România: Un general american ne liniștește

Donald Trump a uimit o lumea întreagă. Deşi nimeni nu îi dădea nicio şansă a câştigat alegerile în Statele Unite şi a ajuns la Casa Albă. Acum s-au aflat şi planurile preşedintelui american pentru Europa, dar şi pentru România. Generalul Patrick E. Rea a explicat ce va însemna pentru România Administrația Donald Trump, scrie Stiripesurse.ro.

Sursa imagine: zf.ro

„SUA au fost, cel puțin în ultimii 50 de ani, foarte interesate de Europa de Est. Mulți dintre cetățenii noștri sunt est-europeni. Nu este vorba despre a fi pro-Europa de Est, anti-rus sau pro-rus, ci despre realitatea cu care se confruntă mulți dintre cetățenii noștri. Și pentru faptul că întreaga cultură a SUA este împrumutată în mare parte din SUA, noi îi apreciem pe cei de la care am împrumutat-o”, a declarat general de brigadă Patrick E. Rea.

„Cheia în relațiile interenaționale este mereu stabilitatea. Și e clar că președintele Trump are o viziune diferită. Și, pentru o perioadă scurtă de timp, la fel ca până acum. Asta înseamnă instabilitate. E de înțeles că celor cărora le place stabilitatea nu vor aprecia o schimbare dramatică, dar, din punctul meu de vedere, discursul inaugural a dezvăluit exact ceea ce va face el. Ceea ce a spus, cred eu, e „America pe primul loc”, dar România pe primul loc pentru români și Bulgaria pe primul loc pentru bulgari, și Grecia pe primul loc pentru greci. Haideți ca toți să ne adunăm în aceeași cameră cu această atitudine și să ne asigurăm că vom ieși de acolo ca parteneri egali”, a mai spus el într-un interviu pentru Antena 3.

Întrebat ce fel de președinte va fi Donald Trump, generalul Patrick E. Rea a spus că va fi unul diferit. „Când îi veți afla angajamentele, le veți putea accepta. Și cred că va face ca membrii tuturor grupelor de vârste, mai ales pe tineri, să rămână într-o prima instanță uimiți, pentru că are un stil diferit, dar apoi vor fi foarte fericiți”, a precizat Patrick E. Rea, în emisiunea Q&A a Alessandrei Stoicescu.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.