Reteaua Corect

May: Marea Britanie va activa Articolul 50 până la sfârșitul lunii martie 2017

Scris de newsreporter in 03 octombrie 2016 la 09:34, in International. 43 vizualizari 1 comentariu TaguriArticolul 50, Marea Britanie, martie 2017, Theresa May shortlinkhttp://crct.ro/np5x

Marea Britanie va activa 'până la sfârșitul lunii martie' 2017 Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona pentru declanșarea procedurii de ieșire din Uniunea Europeană, în urma votului de la referendumul din iunie în favoarea Brexit, a declarat duminică premierul britanic Theresa May, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Sursa imagine: rnews.ro

Întrebată la BBC când va activa Articolul 50, ea a afirmat: "Îl vom activa până la sfârșitul lunii martie a anului viitor".

Odată activat Articolul 50, Marea Britanie va avea doi ani pentru a reglementa modalitățile ieșirii din UE, un termen care ar putea fi totuși prelungit.

Afirmând că își dorește să obțină "cel mai bun acord posibil" cu Uniunea Europeană, Theresa May, care participă duminică, la Birmingham, la congresul anual al Partidului Conservator, a făcut de asemenea apel la o 'tranziție calmă'.

În interviul pentru BBC, ea a mai afirmat că guvernul pe care îl conduce discută cu reprezentanții mediului de afaceri pentru a afla ce fel de acord vor din negocierile Marii Britanii cu UE privind Brexit. "Vreau un acord bun pentru comerțul cu bunuri și servicii", a spus May.

Într-un interviu separat pentru Sunday Times, May a declarat că vrea să propună Parlamentului în primăvara lui 2017 să abroge actul de aderare a țării sale la Uniunea Europeană.

Ea explicat că va prezenta o nouă legislație pentru a abroga European Communities Act din 1972, în timpul discursului reginei în Parlament, care va avea loc în aprilie sau mai 2017.

"Va fi prima etapă pentru a face din Marea Britanie o țară suverană și independentă din nou", a spus șefa guvernului, adăugând că aceasta va însemna "sfârșitul autorității UE în Marea Britanie".

Legea nu va intra totuși în vigoare decât atunci când Regatul Unit va părăsi efectiv UE, a subliniat premierul în interviul pentru Sunday Times.

 

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.