Reteaua Corect

Marea Britanie: Laburiştii pierd teren în alegerile locale şi regionale

Partidul Laburist (de opoziție) alegeri în alegerile regionale și locale desfășurate joi Marea Britanie, potrivit rezultatelor parțiale date publicității vineri dimineață, indicând o scădere a sprijinului electoratului pentru această formațiune, ceea ce ar putea constitui o provocare pentru liderul partidului, Jeremy Corbyn, informeaza Agerpres, citand Reuters și DPA.

Sursa imagine: rfi.ro

În cel mai important eveniment electoral de la victoria Partidului Conservator în alegerile parlamentare din mai anul trecut, electoratul britanic a ales joi peste 2.700 de oficiali în 124 de consilii locale și trei parlamente regionale.

Scrutinul este considerat un adevărat test pentru Jeremy Corbyn, la opt luni de la preluarea șefiei Partidului Laburist.

După numărarea a mai mult de jumătate din voturile exprimate în Anglia, Partidul Laburist a pierdut 28 de locuri. La nivelul întregii țări, Partidul Laburist ar putea pierde până la 150 de locuri, potrivit unor estimări realizate de Universitatea din Plymouth.

Laburiștii au înregistrat deja o scădere semnificativă, de 9% din voturi în Scoția și aproape 8% în Țara Galilor, față de precedentul scrutin la nivel local.

Amploarea problemelor din interiorul acestei formațiuni a fost mai evidentă în Scoția, unde Partidul Național Scoțian (SNP) ar urma să dețină 56 de locuri în parlamentul regional, conservatorii șase locuri și laburiștii doar trei.

Dacă rezultatele sondajelor la ieșirea de la vot se confirmă, atunci aceste alegeri vor reprezenta un verdict negativ pentru Corbyn ca președinte al Partidului Laburist britanic.

În ceea ce privește Londra, candidatul laburist Sadiq Khan are mari șanse să devină primul primar musulman al capitalei Regatului Unit, el fiind creditat într-un sondaj YouGov cu 43% din intențiile de vot ale londonezilor, față de 32% pentru contracandidatul său conservator, Zac Goldsmith.

Rezultatele finale ale scrutinului londonez, unde prezența la vot a fost de circa 37%, vor fi anunțate vineri în jurul prânzului, ora locală.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.