Reteaua Corect

Germania, Franța și Polonia își propun să strângă legăturile pentru o UE "mai flexibilă" după Brexit

Miniștrii de externe ai Germaniei, Franței și Poloniei s-au pronunțat duminică, la Weimar, în favoarea unei apropieri între țările lor, având drept obiectiv o Uniunea Europeană mai flexibilă și mai eficientă, după decizia Marii Britanii de a ieși din blocul comunitar, transmite AFP, citată de Agerpres.

Sursa imagine: jurnal.md

Reuniți cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la crearea 'Triunghiului de la Weimar', un format diplomatic regional al celor trei state, miniștrii au afirmat, într-o declarație comună, că vor 'să răspundă provocărilor fără precedent în Europa (...), să intensifice cooperarea și să îi dea un nou impuls'.

Germanul Frank-Walter Steinmeier, francezul Jean-Marc Ayrault și polonezul Witold Waszczykowski se angajează să 'consolideze fundamentele integrării europene', vizând 'o UE mai flexibilă, care să reflecte ambițiile divergente ale statelor membre în ce privește o integrare sporită'.

Pronunțându-se pentru 'o întărire a politicilor externă și de securitate' ale UE, cei trei miniștri de externe propun ca șefii de stat sau de guvern din Uniune să se reunească o dată pe an pentru un 'Consiliu de securitate european'.

În opinia lor, este vorba despre a arăta că Uniunea Europeană este mai aptă decât statele membre să răspundă provocărilor de securitate, crizei migrației și, în plan economic, creșterii competitivității și creării de locuri de muncă.

'Suntem conștienți că nu există răspunsuri simple la aceste provocări, dar suntem hotărâți să le înfruntăm împreună, într-un spirit de încredere reciprocă reînnoită', susțin miniștrii în declarația comună.

Potrivit agenției Reuters, care îl citează pe șeful diplomației de la Berlin, Frank-Walter Steinmeier, cei trei oficiali au mai convenit asupra intensificării eforturilor internaționale privind încetarea conflictului din estul Ucrainei, estimând ca insuficiente progresele în punerea în aplicare a Acordurilor de la Minsk. 'Trebuie să acționăm pentru o dezescaladare a situației', a declarat Steinmeier.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.