Reteaua Corect

Forum romano-moldovean, la Chisinau

Scris de emil.neacsu in 24 Mai 2011 la 17:13, in International. 40 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nfNh

Ministrul Teodor Baconschi si omologul moldovean, Iurie Leanca, inaugureaza, la 27 mai, la Chisinau, lucrarile Forumului Societatii Civile Romania - Republica Moldova, informeaza un comunicat remis, marti, agentiei Mediafax, de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania.

Cea de-a doua editie a Forumului, care se va desfasura in perioada 27-28 mai, va reuni organizatii neguvernamentale din Romania si Republica Moldova, mass-media si reprezentanti guvernamentali din cele doua state, relateaza Mediafax.

Evenimentul este organizat de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania (FOND), cu sprijinul Ministerului roman al Afacerilor Externe. Scopul evenimentului este consolidarea dialogului si a cooperarii intre cele doua tari, in contextul in care Romania este unul dintre donatorii importanti de asistenta pentru dezvoltare in R.Moldova.

Cei doi ministri vor lua cuvantul in deschiderea Forumului si, tot in prima zi de lucrari, Dirk Schuebel, seful Delegatiei Comisiei Europene la Chisinau va sustine o alocutiune despre implicarea Uniunii Europene in demersul de apropiere a Republicii Moldova de UE.

Evenimentul de anul acesta isi propune sa puna accent pe transferul bilateral de experiente, cunostinte si bune practici. Pe parcursul celor doua zile de discutii vor fi abordate teme precum contributia societatii civile la procesul de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeana, relatiile dintre Romania si Republica Moldova in context european, constructia unei agende comune a societatii civile din cele doua state si definirea de initiative comune concrete, rolul actorilor europeni si internationali.

In urma primei editii a Forumului, organizata in luna mai 2010, a fost redactata o rezolutie comuna prin care organizatiile din cele doua tari au recunoscut eforturile realizate pentru integrarea europeana a R. Moldova si au solicitat Guvernelor sa participe activ la acestea prin asigurarea coordonarii la nivel de administratie publica si cu partidele politice, sa acorde importanta procesului de consultare cu societatea civila, sa sustina actiunile comune din cele doua tari, iar Romania sa isi formuleze o strategie de asistenta pentru dezvoltare pentru R. Moldova.  

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.