Reteaua Corect

Expulzati din Israel

Scris de Tesu Solomovici in 15 decembrie 2010 la 12:16, in Politics, International. 219 vizualizari Intra in discutie Taguriexpulzati israel, israel shortlinkhttp://crct.ro/n9hN

Primul grup de 150 de sudanezi a fost expulzat ieri din Israel. Asociatiile de aparare a drepturilor omului si diferite alte organizatii umanitare protesteaza, dar autoritatile israeliene sunt hotarate sa continue intr-un ritm sustinut politica expulzarilor.

Refugiati sudanezi in Israel Refugiati sudanezi in Israel
Sursa imagine: flickr.com

In ultimul an, un numar record de 32.000 de sudanezi au trecut granita cu Egiptul si s-au infiltrate, prin Pustiul Sinai, in Israel. Daca in urma cu 2-3 ani, neasteptata sosire a primilor sudanezi a fost primita cu intelegere de israelieni, (sudanezii motivau ca au fost siliti sa fuga din tara lor fiind amenintati de exterminare), ulterior, cand au inceput sa soseasca cu zecile de mii, lucrurile s-au schimbat.

Guvernul israelian a decis sa infiinteze un soi de lagare si nu le permite emigrantilor sudanezi libera circulatie. Cuvantul lagare are in Israel conotatii grave, in special in randurile supravietuitorilor lagarelor de exterminare si de munca naziste. Cativa dintre acestia s-au adresat justitiei cerand interzicerea construirii unor asemenea lagare.

Nu numai emigrantii sudanezi dau bataie de cap autoritatilor. In Israel se afla astazi 220.000 de straini, din care numai 80.000 au vize legale. Adusi de pilda sa ingrijeasca batrani sau sa munceasca in agricultura, femeile si barbatii tailandezi, si nu numai ei, au gasit o solutie care le permite sa ocoleasca legea: se combina si fac copii.

Expulzarea unei familii cu copii devine o problema foarte dificila. Ministrul de Interne Eli Ishai (Partidul religios SHAS este cel mai aprig sustinator al politicii expulzarilor, dar tot el este cel care a semnat numai in anul acesta 27.000 de vize de lucru. Grozava afacere sunt aceste vize pentru cele cateva firme care au bune legaturi cu ministrul si au monopolizat tranzactiunile fortei de munca. (Corespodenta din Ierusalim)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.