Reteaua Corect

Șeful serviciului german de informații interne îndeamnă la contraatacuri cibernetice

Germania ar trebui să fie capabilă să contracareze atacurile din partea hackerilor prin propriile atacuri cibernetice, a declarat șeful serviciului german de informații interne (BfV), Hans-Georg Maassen, informează marți DPA, potrivit Agerpres.

Sursa imagine: ziarulromanesc.de

"Considerăm necesar să nu ne angajăm doar în operațiuni defensive", a spus Maasen. "Trebuie să fim în poziția de a ataca, pentru ca inamicul să-și înceteze pe viitor atacurile", a explicat el.

Serviciul german de informații interne sau Biroul Federal pentru Apărarea Constituției (BfV) are obligația de a apăra Germania în fața diverselor acțiuni de spionaj, amintește DPA.

Maassen a avertizat că alegerile din acest an pentru camera inferioară a parlamentului german, Bundestag, ar putea fi supuse "tentativelor externe de exercitare a influenței".

Există tot mai multe temeri cu privire la o ingerință externă în alegerile din acest an din Germania și în alte țări din Europa, pe fondul informațiilor conform cărora guvernul rus a întreprins atacuri cibernetice care au influențat rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA, din 8 noiembrie anul trecut.

Serviciile de informații americane au făcut public vinerea trecută un raport în care oficiali ruși sunt acuzați că au ordonat atacuri cibernetice asupra serverelor de email ale Partidului Democrat și au divulgat informațiile prin WikiLeaks, în timpul campaniei electorale, în favoarea candidatului republican și în prezent președintelui ales al SUA, Donald Trump.

În acest context, Maassen a îndemnat la contramăsuri în eventualitatea unor atacuri cibernetice, la unison cu declarațiile ministrului de interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, care a propus recent o structură federală de securitate mai puternică.

"Imediat ce am identificat de unde provine atacul cibernetic, trebuie să fim capabili să luptăm activ împotriva lui", a declarat Maassen.

El a cerut mai multe atribuții pentru BfV, inclusiv permisiunea de a șterge informații de pe serverele sale. În prezent, BfV nu poate să șteargă datele pe care le-a stocat după ce a fost comis un atac cibernetic. "Există un mare pericol ca prejudiciul să fie mult mai mare dacă o terță parte obține acces la informații", a atenționat Maassen.

El a cerut, de asemenea, "directive clare pentru a anihila infrastructurile de atac de la care pornesc pericolele la adresa securității cibernetice". Șeful BfV a declarat că în ultimele luni s-a înregistrat "o creștere puternică" a așa-ziselor atacuri spear-phishing asupra partidelor parlamentare germane.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.