Reteaua Corect

Donald Trump l-a primit la Casa Albă pe premierul Indiei

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a primit luni la Casa Albă pe premierul Indiei, Narendra Modi, căruia i-a cerut să elimine obstacolele din calea exporturilor de produse americane, informează DPA, potrivit Agerpres.

Sursa imagine: independent.md

"După întâlnirile noastre de azi, voi spune că relația dintre India și Statele Unite nu a fost niciodată mai puternică, nu a fost niciodată mai bună", a declarat Trump într-o declarație de presă comună cu Modi, în Grădina de Trandafiri a reședinței prezidențiale.

Adresându-se direct oaspetelui său, președintele american a spus: "Sper să colaborez cu dumneavoastră, domnule prim-ministru, pentru a crea locuri de muncă în țările noastre, pentru a dezvolta economiile noastre și pentru a crea o relație comercială corectă și reciprocă". 

La rândul său, Modi a remarcat că țara sa și SUA sunt motoare ale creșterii economiei mondiale și a apreciat că experiența în afaceri a lui Trump va contribui la relația bilaterală.

Pe agenda dialogului celor doi lideri, care s-au întâlnit pentru prima dată, s-au mai aflat și cooperarea în domeniul apărării, inclusiv posibilele vânzări de armament, și combaterea terorismului. Prim-ministrul Indiei a declarat că s-a ajuns la un acord privind intensificarea schimbului de informații.

Înaintea evenimentului, Departamentul de Stat al SUA a anunțat că India este cu un pas mai aproape de o posibilă achiziție de avioane de transport C-17 din SUA, în valoare de 366 de milioane de dolari. Suma include un sistem de avertizare împotriva rachetelor și alte echipamente. Agenția pentru Cooperare în Securitate și Apărare a înaintat Congresului SUA certificarea necesară pentru o eventuală tranzacție. Presa din India a anticipat că se va anunța și vânzarea a 22 de drone fără armament, dar subiectul nu a fost menționat în declarațiile de presă, iar jurnaliștilor prezenți la Casa Albă nu li s-a permis să pună întrebări.

Trump a declarat că Statele Unite vor semna cu India contracte pe de export de energie pe termen lung, inclusiv acorduri în valoare de 32 de miliarde de dolari privind livrările de gaz petrolier lichefiat, dar partea americană încă mai încearcă să obțină un preț ceva mai bun.

Președintele american a anunțat că fiica sa, Ivanka Trump, a fost invitată de Modi să conducă delegația Statelor Unite la summitul internațional pentru antreprenoriat, care va fi găzduit anul acesta de India.

În cursul serii, Narendra Modi urma să fie oaspetele președintelui american la un dineu de lucru — o premieră pentru actuala administrație de la Casa Albă, remarcă Reuters. Trump a subliniat că "prim-ministrul Modi și cu mine sunte lideri mondiali în media sociale. Atât eu, cât și Modi credem că cetățenii țărilor noastre doresc să fie informați direct de liderii lor". Reuters adaugă că ambii lideri sunt cunoscuți pentru disprețul lor față de politicienii consacrați.

 

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.