Reteaua Corect
Dan Chitic

Despre unele accidente ale istoriei contemporane

Scris de Dan Chitic in 08 ianuarie 2021 la 13:59, in International. 1052 vizualizari Intra in discutie Tagurideep state, great reset, republicani, Trump shortlinkhttp://crct.ro/nxcT

Trump a fost un accident al istoriei. Asta e clar! Un accident pe care mulți l-au așteptat și au sperat să producă o cotitură în mersul lumii, Trump fiind văzut la alegerea sa ca personajul providențial care avea să declanșeze o “revoluție conservatoare” sau mai degrabă o contra-revoluție progresistă.

Pe măsură ce anii au trecut de la alegerea sa mulți s-au învârtoșat în speranță și, deși “contra-revoluția” întârzia să vină în mod real, orice semn de normalitate, orice cuvințel rostit, orice discurs - oricât de lipsit de efecte concrete ar fi fost, toate erau văzute ca mari victorii ale conservatorismului. În realitate, Trump a luat în timpul mandatului său în principal măsuri care pot fi considerate ca fiind mai degrabă conservatoare din punct de vedere economic și militar, respectiv protecționismul economic ascuns sub conceptul MAGA și o restrângere a implicării militare în lume. Cert, ambele absolut lăudabile, dar cu prea puține efecte imediate în încercarea de a stopa furia globalist-progresistă care a cuprins întreaga lume.
Mai mult, singura măsură real și vizibil conservatoare de care îmi amintesc acum a fost înființarea “Coaliției anti-avort”, inițiativă sănătoasă și necesară, care însă a venit mult prea târziu, pe final de mandat, atunci când nu a mai reușit să capaciteze decât un număr insignifiant de țări (30) în jurul acestei inițiative, țări care au fost evident clasificate ca fiind retrograde, conduse de guverne iliberale sau autoritare.
Poate nu lipsit de relevanță pentru noi, pentru români, în acest “bilanț” al reușitelor conservatoare ale mandatului Trump este și faptul că pe Ambasada SUA la București, în toți acești din urmă 4 ani, a fluturat la momente bine alese steagul curcubeu. Sau poate relevantă este și atitudinea de Pașă, de Guvernator a ambasadorilor SUA ce s-au perindat pe la București, implicarea acestora brutală și grosolană în politica internă… Asta deși de la Washington se auzea fredonat ca un cântec de sirenă o arie în care se proslăvea “naționalismul” și “suveranismul”.
Iar din această enumerare nu poate fi uitată nici susținerea aceleiași Ambasade pentru Luluța, sau… retragerea intempestivă “premonitorie” și “antecondamnatorie” a vizelor de intrare în SUA a tuturor membrilor familiei lui “Dracnia”.
Știu, o să-mi spuneți că, deși “cel mai puternic om al planetei”, a fost singur și sabotat de Sistem, de Deep State-ul cu care nu a încetat să se lupte fățiș… știu, aveți dreptate! Tocmai d’aia, deși plin de o speranță irațională, eu am fost circumspect cu privire la reușitele acestui om mare la stat, dar nu așa mare la sfat… sau, în orice caz, nu pe măsura misiunii providențiale pe care o primise. Și nu voi mai insista aici cu privire la greșelile flagrante de strategie ale Președintelui Trump, greșeli excelent sesizate și analizate în ultimele zile de Dan Diaconu.
Da, recunosc, dar nu regret fapta: și eu m-am numărat printre cei care m-am ambiționat să sper că o să se întâmple o “minune”… susținând chiar dincolo de evidențe și de rațional în mod public și asumat politicile lui Trump, deși devenise evident că acestea nu vor avea efecte și pentru noi, cei de prin colonii, pentru “căței”. Dar nu voi mai insista pe acest subiect. Oricum nu conta, nu aveam altă opțiune, motiv pentru care am continuat să fiu un “trumpist”, un retrograd, un contrarevoluționar… poate uneori mai “extremist” decât Trump însuși.
Această lungă introducere are doar rolul de a fi suportul unei destăinuiri cu privire la o convingere fermă pe care o am încă de acum 4 ani, de când a câștigat cu totul neașteptat Trump, și care le-am făcut-o cunoscută prietenilor mei apropiați.
Trump, chiar dacă ar fi reușit să-și pună în aplicare toate planurile și proiectele sale de natură pur conservatoare, chiar dacă ar fi reușit să obțină și un al doilea mandat… tot un accident al istoriei ar fi fost, mandatul său / mandatele sale neputând să schimbe traiectoria iremediabil descendentă a istoriei și a civilizației umane. Ar fi fost doar o pauză, o încetinire de moment a căderii libere în care ne aflăm.
După care ar fi venit oricum… ceea ce a venit deja: o furie “revoluționară” progresistă, o Mare Revoluție Globală - The Great Reset! Un al doilea mandat obținut de Trump ar mai fi fost doar un strop de normalitate înaintea instaurării iremediabile a Noii Normalități. Care urma oricum să vină.
Nu frica unora că schimbările pe care le-ar fi putut produce Trump într-un eventual nou mandat ar fi fost fundamentale sau ireversibile a grăbit sfârșitul “accidentului Trump”… NU! “Undeva” doar s-a decis că acești patru ani ar fi fost doar timp pierdut inutil, o pauză nejustificată înaintea instaurării inevitabile a “Noii Normalități”.
Odată luată decizia reparării, remedierii și înlăturării “accidentului Trump”, s-a acționat “ca la carte”… niciun mijloc nu a fost prea costisitor, nicio măsură nu a fost disproporționată… nici măcar declanșarea unei pan… (mi-e și frică să mă gndesc!) sau distrugerea economiei mondiale. Nimic! Totul pentru front, totul pentru progresism! Iar planul a reușit: dacă fix cu un an în urma alegerilor din 2020, într-un sondaj făcut în 6 Octombrie 2019 Trump era dat câștigător (“56% dintre alegătorii americani se așteaptă ca Donald Trump să câștige un nou mandat la Casa Albă. 85% din electoratul republicanilor spun că Trump va fi reales, dar și 51% dintre cei apolitici și nehotărâți. Prin comparație, 35% dintre democrați, adversarii politici ai președintelui Trump, consideră că acesta va câștiga un nou mandat.”), în doar un an totul s-a schimbat. Radical!
Miza jocului, așa cum v-am spus-o și ieri, a fost mai mare decât Trump, a fost însăși discreditarea noțiunilor de “conservator” și “naționalist”, acestea fiind asimilate și asimilabile în urma “evenimentelor din 6 Ianuarie 2021” celor de “fanatism” și “terorism”, nu voi mai reveni acum.
Important e să înțelegem că ceea ce s-a întâmplat, și mai ales ceea ce se va întâmpla, a fost și ține de inevitabil. Lumea va deveni din ce în ce mai “progresistă”, tradițiile și religiile vor fi din ce în ce mai furios combătute, scopul fiind însăși anihilarea lor, societatea umană se va schimba radical într-un ritm inimaginabil, iar omul va deveni “în sfârșit” “omul nou” al “noii normalități”. De ce spun asta? Pentru că parcursul descendent al omenirii este ireversibil și este implacabil. Pentru că Biblia începe cu Edenul și se termină cu cu “Apocalipsa”… pentru că toate religiile și tradițiile lumii descriu aceeași alunecare. Pentru că tot ce are un început, are și un sfârșit. Pentru că “progresismul”, prin însăși accepțiunea primară și fundamentală a acestui termen, nu urmărește decât accelerarea “progresului” omenirii pe această cale descendentă, fiind nimic altceva decât catalizatorul dezastrului care va să vină. Și în toate astea Trump nu a fost decât un accident, un personaj bizar care, în nebunia lui, a îndrăznit să creadă că poate schimba ceva… el care nu a fost decât un “accident al istoriei”.
Știu că sunteți mulți care gândiți ca mine, care intuiți aceeași “evoluție” a istoriei, însă simpla exprimare, expunerea publică a acestor gânduri v-ar atrage oprobriul și disprețul majorității progresiste care vă împresoară, care vă timorează, care vă cenzurează atunci când nu vă autocenzurați. Nu-i nimic, îmi asum eu riscul de a fi catalogat în fel și chip, asta doar pentru a vă spune că mai este important să înțelegem ceva din toate acestea: că Adevărul trebuie spus, cu orice preț. Chiar și cu cel al martiriului social.
Și mai cred ceva: că deși știm ce va veni și de unde va veni ce vom trăi, avem obligația fiecare dintre noi, după putință, să devenim “accidente ale istoriei”.
Avem această obligație!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.