Reteaua Corect

Cel putin 30.000 de oameni si-au pierdut viata in urma conflictului din Libia

Cel putin 30.000 de persoane au fost ucise si 50.000 au fost ranite in urma celor sase luni de confruntari sangeroase intre fortele regimului Gaddafi si cele ale rebelilor libieni. Datele au fost furnizate de ministrul interimar al Sanatatii, care a oferit astfel primul estimat detaliat al victimelor conflictului din Libia.

Sursa imagine: ilgiornaledelfriuli.net.jpg

Ministrul Naji Barakat a precizat ca estimarile se bazeaza partial pe datele oferite de spitale, oficiali locali si fosti comandanti ai rebelilor. El a mai spus ca, desi va avea un bilant complet abia in cateva saptamani, apreciaza ca cifra totala a victimelor va depasi estimarile actuale. Dupa cum noteaza Yahoo News, citand AP, populatia Libiei se ridica la doar circa sase milioane de oameni.

Cel putin 4.000 de persoane sunt in continuare disparute, fiind fie ucise, fie tinute in prizonierat de trupele ramase fidele colonelului Muammar Gaddafi, a adaugat Barakat. Alte persoane ucise in lupte suferit arsuri atat de grave incat cadavrele lor sunt greu de identificat. In acelasi timp, echipele de cautare continua sa descopere morminte secrete in care se afla cadavrele detinutilor ucisi de fortele lui Gaddafi aflate in retragere.

Saptamana viitoare, credinciosii vor fi rugati sa raporteze moscheilor numarul celor din familia lor care au murit sau au disparut. In acest fel, a explicat ministrul, se incearca obtinerea unei cifre mai exacte a victimelor conflictului.

Dintre cei 30.000 oameni despre care se estimeaza ca au murit, aproximativ jumatate au luptat de partea lui Gaddafi, a mai spus Barakat. Ministrul a fost informat de noii oficiali militari ai Libiei ca Brigada Khamis, comandata de unul dintre fiii lui Gaddafi, a pierdut aproximati 9000 de oameni.

Una zonele cele mai afectate de confruntari a fost orasul portuar Misrata, unde se estimeaza ca au muri cel putin 2000 de persoane.

Numarul ranitilor se ridica potrivit estimarilor la cel putin 50.000, dintre care circa 20.000 se afla in stare grava. Barakat a precizat insa ca se asteapta ca bilanturile ulterioare privind numarul ranitilor sa indice cifre mai mari.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.