Reteaua Corect

Canada: Premierul Trudeau, ANCHETAT pentru conflict de interese

Scris de newsreporter in 17 ianuarie 2017 la 10:54, in International. 154 vizualizari 1 comentariu Tagurianchetat, Canada, conflict de interese, Justin Trudeau shortlinkhttp://crct.ro/npRH

Justin Trudeau este primul premier canadian în exerciţiu anchetat pentru conflict de interese, transmite Reuters, conform Stiripesurse.ro.

Sursa imagine: activenews.ro

Comisarul federal pentru conflicte de interese şi etică, Mary Dawson, i-a scris unui parlamentar conservator, în 13 ianuarie, că a "început o examinare" pentru a determina dacă Trudeau a încălcat legea conflictelor de interese, printr-o călătorie pe insula privată din Bahamas a lui Aga Khan, liderul sectei musulmane a ismailiţilor. Actualul Aga Khan, prinţul Shah Karim Al Husseini, este un prieten al familiei Trudeau. Fundaţia Aga Khan din Canada este înregistrată ca agenţie de lobby.

Regulile de etică aplicabile în cazul vacanţei în Bahamas au fost instituite chiar de Trudeau, în 2015. Mai exact, membrilor guvernului le este interzis să călătorească cu aeronave private fără aprobarea comisarului Dawson. Prim-ministrul şi-a făcut vacanţa de anul nou pe insula Bell, proprietatea lui Aga Khan, unde a ajuns cu elicopterul acestuia.

Trudeau mai este anchetat şi pentru fondurile strânse de Partidul Liberal, pe care îl conduce. Precedentul guvern liberal şi-a încheiat mandatul în 2006 cu un scandal legat de sponsorizări, acuzaţii de corupţie şi deturnare de fonduri către susţinătorii din provincia Quebec.

Un purtător de cuvânt al premierului a anunţat că acesta va răspunde oricăror întrebări ale comisarului. De asemenea, Trudeau şi-a anulat participarea la Forumul Economic Mondial de la Davos şi a început un turneu prin întreaga ţară. "Prea puţin şi prea târziu", a comentat Duff Conacher, co-fondator al Democracy Watch, o organizaţie neguvernamentală care promovează reformele democratice şi responsabilitatea guvernamentală.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.