Reteaua Corect

Aplicatie militara cu blindate in Israel

Saptamina trecuta, in poligonul centrul de instructie al trupelor de blindate Shizafon, a avut loc o aplicatie condusa de generalul maior Sami Turgeman, seful Trupelor de uscat ale armatei Israeliene. Baza militara Shizafon este amplasata in mijlocul desertului Arava, din sudul tarii.

Scopul aplicatiei a fost acela de a perfectiona deprinderile ofiteri israelieni, in conceperea si executarea intrunita a unei operatii, care cuprinde cooperarea complexa intre diversele arme si specialitati ( blindate, infanterie, artilerie si geniu ) din compunerea brigazii 401 tancuri.

Aplicatia, care a durat 10 zile, a avut ca momente tactice simulare luptei in mediul urban, crearea de brese prin terenul minat si obstacolat, utilizind focul armamentului artileristic si mijloacele genistice, realizarea surprinderii inamicului prin manevre de invaluire, executate de infanteria folosita ca desant tactic la bordul elicopterelor, etc. In cadrul fiecarui moment tactic au avut loc trageri reale si exercitii demonstrative in care s-a verificat gradul de interoperabilitate al unitatilor brigazii 401 tancuri, cu cele ale Fortelor aeriene care actioneaza in sprijinul lor.

Secventa inedita a aplicatie, a fost verificarea pentru prima data a eficientei noului blindaj activ, montat pe primul batalion de tancuri Merkava Mk4, prin trageri reale, cu rachete anti-tanc, fara incarcatura exploziva. Comandantul batalionului 9 tancuri, lt. col. Itai Brin, a fost la bordul unuia din tancurile asupra carora s-a tras cu rachete.

Echipamentele de tip blindaj activ, au ca scop identificarea lansarii proiectilelor si a rachetelor inamice si neutralizarea lor pe traiectorie, inainte de a-si atinge tinta. Acestea sunt compuse rampe de lansatoare pentru tuburile interceptoare si din cateva tipuri de senzori care asigura monitorizarea unui sector complet de 360 de grade. Principalul senzor este un radar Elta Systems, de mici dimensiuni, montat pe o platforma blindata. Radarul depisteaza potentialul pericol, masoara distanta pana la acesta, oferind datele primare unei centrale de conducere a focului. Centrala de conducere a focului de la bordul tancului, estimeaza traiectoria rachetei trase asupra sa si lanseaza impotriva ei interceptoarele explozive.

Decizia implementarii acestei tehnologii a survenit in urma razboiului din Liban ( 2006 ) cind un numar 22 de tancuri israeliene au fost avariate de rachetele antitanc rusesti, dirijate pe fascicol laser, AT-14 Kornet, de ultima generatie, intrate in posesia militiilor Hezbollah

Aplicatie in poligonul bazei militare Shizafon

Exercitiul, care a durat 10 zile, a avut ca momente tactice simularea luptei in mediul urban si crearea de brese prin terenul minat.

1.

Transportoarele infanteriei israeliene adopta blindajul activ

Publicat in 16 decembrie 2010 la 15:30

Generalul maior Dan Harel, adjunctul sefului Statului major al armatei israeliene, a ajuns la concluzia ca blindajul propriu-zis nu este suficient si a aprobat recent echiparea cu ADS (Active Defense System) de tip Iron Fist, a noilor masini de lupta ale infanteriei Namer.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.