Reteaua Corect
10 ianuarie 2021

Donald Trump riscă a doua procedură de destituire, fără precedent în istoria SUA

10 ianuarie 13:05 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxdl
download (1).jpg

Donald Trump ar putea să fie supus luni unei a doua proceduri de destituire, fără precedent în istoria Statelor Unite, în condițiile în care sâmbătă nu arăta niciun semn că ar intenționa să demisioneze sau să facă un pas înapoi după violențele de la Capitoliu, din 6 ianuarie, scrie AFP.

Citeste mai departe »
9 ianuarie 2021
Bogdan Tiberiu Iacob

O lovitura mai cumplita pentru SUA decit invadarea Congresului

09 ianuarie 19:12 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxde

Cînd lumea nu își revenise încă după imaginile șoc din Capitoliu, unde mii de protestatari luaseră cu asalt inima democrației americane, probabil spre bucuria tuturor dușmanilor SUA, a venit o lovitură încă mai devastatoare, în opinia noastră. Deși nu a stîrnit emoții la fel de puternice. E vorba de decizia blocării președintelui Donald Trump pe rețelele sociale, ceea ce trimite SUA, cu sau fără intenție, în rîndul țărilor cu democrația în serioasă derivă.

Citeste mai departe »

Garda Națională desfășoară forțe impresionante la Washington

09 ianuarie 00:36 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxd2
media-160996538293561800.jpg

Mii de membri ai Gărzii Naţionale vor fi desfăşuraţi la Washington DC, pentru următoarele 30 de zile, perioadă care va acoperi ceremonia de inaugurare a Joe Biden, după ce sute de manifestanţi pro-Trump au reuşit să pătrundă miercuri în sediul Congresului SUA pentru a bloca procedura de certificare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, transmite DPA.

Citeste mai departe »
8 ianuarie 2021
Dan Chitic

Despre unele accidente ale istoriei contemporane

08 ianuarie 13:59 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxcT

Trump a fost un accident al istoriei. Asta e clar! Un accident pe care mulți l-au așteptat și au sperat să producă o cotitură în mersul lumii, Trump fiind văzut la alegerea sa ca personajul providențial care avea să declanșeze o “revoluție conservatoare” sau mai degrabă o contra-revoluție progresistă.

Citeste mai departe »

Alina Mungiu-Pippidi: Decăderea americană pe înțelesul tuturor

08 ianuarie 12:29 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxcR
download.jpg

„Ce s-a văzut la Washington nu are vreo legătură cu mineriadele din 1990 din România – numai cine nu a fost fugărit de mineri poate să spună, ca Dacian Cioloș, așa ceva. Minerii aveau răngi, și au lăsat în urma lor țăndări laboratorul și biblioteca facultății de geologie din universitate – în arhiva TVR sunt imagini cu sediile făcute praf de la PNL și PNȚcd, ca și cu sutele de civili grav răniți. Manifestanții pro-Trump, prin contrast, deși de partea lui este lobbyul pro-arme au venit fără armele lor, deși au permis, fără măcar un cocktail Molotov, fără lideri și fără plan, și au ocupat Capitoliul fără să omoare pe nimeni (cineva de la serviciile secrete a împușcat o femeie, veterană a aviației americane, în interior)”, scrie Alina Mungiu-Pippidi într-un editorial publicat pe romaniacurata.ro

Citeste mai departe »

Liderul iranian Hassan Rohani după violențele de la Washington: Democraţia occidentală este fragilă

08 ianuarie 10:03 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxcK
download (10).jpg

Democraţia occidentală este "fragilă şi vulnerabilă", a conchis joi preşedintele iranian Hassan Rohani, avertizând totodată împotriva ascensiunii "populismului", după tulburările provocate de susţinători ai preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump miercuri la sediul parlamentului din Washington, relatează AFP şi EFE.

Citeste mai departe »
7 ianuarie 2021
Petru Romosan

Vă place Biden ?

07 ianuarie 17:47 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxcJ

Deşi spectaculosul preşedinte Donald Trump a câştigat alegerile la urne cu peste 74 de milioane de voturi, cel mai mare număr de voturi obţinut în istoria americană pentru un preşedinte în funcţie care candidează la un al doilea mandat, contracandidatul său democrat, Joe Biden, a fost confirmat cu întârziere, pe 7 ianuarie, în Senat şi Congres (Senat + Camera Reprezentanţilor), şi, fără intervenţia Armatei, ar trebui să depună jurământul pe 20 ianuarie. Cu Joe Biden preşedinte, SUA pune cruce democraţiei, votului popular şi intră pe faţă într-o nouă eră, a oligarhiei şi tehnocraţiei. Iar Noua Ordine Mondială,The Great Reset, facilitată de teoria covidului şi de multiplele vaccinuri, poate începe. (Profesorul marseiez Didier Raoult spunea că vaccinul este foarte necesar pentru... salvarea economiei.)

Citeste mai departe »

Congresul SUA a ratificat victoria preşedintelui ales, democratul Joe Biden. Pence a făcut anunțul

07 ianuarie 12:06 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxcu
06transition-briefing-biden-speech-videoSixteenByNine3000-v2.jpg

Actualul vicepreședinte al SUA, Mike Pence, – cel care a prezidat Ședința Camerelor Reunite pentru confirmarea votului pentru prezidențiale -, a anunțat că Joe Biden este noul șef de la Casa Albă. Congresul SUA a ratificat joi victoria preşedintelui ales, democratul Joe Biden, în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie, după violențele de la Capitoliu din seara de 6 ianuarie. Este ultima etapă înainte de învestitura sa, în 20 ianuarie.

Citeste mai departe »

Starea de urgenţă, prelungită cu 15 zile în Washington până la instalarea lui Joe Biden la casa Albă

07 ianuarie 11:49 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxct
urgenta-sua-1920x1020-c-default.jpg

Starea de urgenţă a fost prelungită cu 15 zile în Washington, până după ziua instalării lui Joe Biden la Casa Albă, conform deciziei primarului, relatează BBC.

Citeste mai departe »

America, în stare de șoc: Patru morți și 14 polițiști răniți după violențele de la Capitoliul

07 ianuarie 11:41 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxcs
capitoliu-610x420.jpg

Cel puțin patru persoane au murit în urma violențelor din capitala SUA de miercuri seara: două femei și doi bărbați, a anunțat într-o conferință de presă primarul Washingtonului, anunță BBC. Femeia care a fost împușcată făcea parte dintr-un grup de mai mulți indivizi care au forțat intrarea în sala de ședință a Congresului, unde se desfășura ședința de confirmare a rezultatului alegerilor.

Citeste mai departe »

Demisii la Casa Albă după violențele de la Capitoliu

07 ianuarie 11:34 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxcr
download (3).jpg

Adjunctul consilierului prezidențial pe probleme de securitate națională, Matt Pottinger, a demisionat miercuri ca urmare a asaltului suporterilor lui Trump asupra Capitoliului. Demisia a fost confirmată de surse politice pentru CNN.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

America prafului de pușcă

07 ianuarie 10:56 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxcq

„Miroase a praf de pușcă la Washington”, așa am scris de curând, analizând o tensiune pe care o estimam a avea o creștere de tip exploziv. Și, în scurt timp, așa-ziși specialiști români în politica de pe malul Potomacului, gen Iulian Fota, au ridicat dintr-o sprânceană. Ceea ce nu a împiedicat presa din Statele Unite să mă citeze. Și iată, am avut cu adevărat praf de pușcă. Un eveniment cu implicații mai profunde și cu efecte mai de durată decât atentatul de la World Trade Center. Și aș îndrăzni să spun, chiar mai puternic, fiindcă este intern, decât atacul japonez de la Pearl Harbour. America se zgâlțâie din temelii. Mitul marii democrații se pulverizează. Sub ochii noștri. De ce?

Citeste mai departe »
6 ianuarie 2021

Gaze lacrimogene la Washington după ce protestatarii pro-Trump au intrat în clădirea Congresului

06 ianuarie 23:45 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxci
trump.jpg

Gaze lacrimogene au fost folosite în rotunda Capitoliului după intrarea protestatarilor pro-Trump în clădirea Congresului, iar oficialii au fost instruiți să ia măști de gaz, au declarat doi dintre ei pe Twitter, relatează AFP.

Citeste mai departe »

Campania de vaccinare în Israel, un succes: 1,4 milioane de cetățeni vaccinați în timp record

06 ianuarie 11:49 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxc9
OGM2ODM2ZWNjMDQ2NGU5ZDZjMjBmYTg2MTFiNjU0Zg==.thumb_.jpg

Aproximativ 1,4 milioane de israelieni au primit deja o doză de vaccin Pfizer / BioNTech; populația toatlă a țării este de 8,7 milioane; operațiunea a durat mai puțin de trei săptămâni, relatează Dailymail într-o analiză citata de stiripesurse.ro

Citeste mai departe »
3 ianuarie 2021

Un grup de senatori republicani va contesta în Congres victoria președintelui ales Joe Biden

03 ianuarie 12:43 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxbl
congres.jpg

Senatorul american Ted Cruz a declarat că va conduce campania prin care, împreună cu alți 10 senatori republicani, va contesta victoria președintelui ales Joe Biden când vor fi numărate rezultatele din Colegiul Electoral, în Congresul SUA, pe 6 ianuarie, transmite Reuters.

Citeste mai departe »
2 iunie 2020

Donald Trump anunță că mobilizează armata federală pentru a pune capăt „terorismului intern”

OTBmMjYwYjU0YjQ1OWY3YmE3ZWI0NTU2ZjVkNg==.thumb_.jpg

Președintele american Donald Trump a anunțat luni că va trimite „mii și mii de militari” care să pună capăt „răzvrătirilor și fărădelegilor” ce au loc în țară, considerând că violențele sunt provocate de elemente ce țin de „terorismul intern”.

Citeste mai departe »
18 aprilie 2020

Vladimir Putin a discutat la telefon cu Emmanuel Macron despre situația legată de coronavirus

download (2).jpg

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat astăzi, la telefon, cu omologul său francez, Emmanuel Macron, despre situația legată de coronavirus. Cei doi și-au împărtășit reciproc ce măsuri au luat în lupta dusă împotriva COVID-19 în țările lor, relatează RIA Novosti.

Citeste mai departe »

Statele din nucleul dur al UE, preocupate de redistribuirea cotelor de refugiați în plină pandemie

migranti-voiceofeurope.com_.jpg

Miniştrii de interne din Franţa şi Germania (principalele ţări de destinaţie ale migranţilor), precum și cei din Italia şi Spania (principalele ţări unde debarcă migranții în Europa) au transmis, într-o scrisoare adresată comisarilor europeni Margaritis Schinas şi Ylva Johansson, pentru o repartizare obligatorie a solicitanţilor de azil între statele membre și deblocarea reformei sistemului de azil în UE.

Citeste mai departe »
14 aprilie 2020

Henry Kissinger, laureat Nobel: Nicio naţiune nu va putea a depăși epidemia doar la nivel național

ZyZ3PTgwMCZoYXNoPTYwYjUzNzU5MmU4NjAzM2NhN2YyYTNkZjE2ZGFkY2Qz.thumb_.jpg

Pandemia de coronavirus va modifica pentru totdeauna ordinea mondială, afirmă fostul secretar de Stat american Henry Kissinger, într-un editorial publicat în cotidianul The Wall Street Journal.

Citeste mai departe »
13 aprilie 2020

Cenzură de partid în China pentru cercetarea academică asupra coronavirusului

ODZhZDFhZmZlNWFiZGJjZTFlZTY4Yjk2MGNhY2Q5NDg=.thumb_.jpg

China a impus noi restricții asupra publicării articolelor de cercetare academică în ceea ce privește originile noului coronavirus, conform unei directive a guvernului de la Beijing și unor notificări online publicate de două universități chineze, relatează CNN. Aceste notificări au fost, ulterior, șterse de pe internet.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.