Reteaua Corect
14 iulie 2022

Criză politică în Italia: Draghi demisionează, președintele îi respinge demisia

PTQ0MCZoYXNoPWE5NjY3N2UzODQxZmRiMTJhYWI4ZWI3MjllYTJkMTMw.thumb_.jpg

Premierul italian Mario Draghi și-a anunțat joi demisia după ce guvernul de la Roma a pierdut sprijinul partenerului de coaliție, Mişcarea 5 Stele (M5S), anunță BBC News. Președintele Republicii italiene, Sergio Matarella, nu i-a acceptat însă demisia.

Citeste mai departe »
13 iulie 2022

Șase candidați au mai rămas în cursa pentru postul de premier al Marii Britanii

image-2022-07-8-25668433-41-rishi-sunak-isi-anunta-candidatura-sefia-partidului-conservator.png

Fostul ministru britanic al Finanțelor Rishi Sunak a câștigat cele mai multe voturi în primul tur de scrutin pentru a-i succeda lui Boris Johnson în funcția de lider al Partidului Conservator și prim-ministru, relatează Reuters.

Citeste mai departe »
12 iulie 2022
Sorin Rosca Stanescu

Scuzele Kievului

Andrzej Duda îi cere lui Volodimir Zelenski ca Ucraina, în mod oficial, să ceară scuze Poloniei pentru genocidul etnic săvârșit în cel de-Al Doilea Război Mondial, căruia i-au căzut victime peste 100.000 de polonezi. Nu există pentru moment nicio reacție a Kievului în acest sens. În condițiile în care Polonia s-a dovedit, în acest război, a fi cel mai loial aliat al Ucrainei. Scuzele Kievului se lasă însă așteptate și în ceea ce privește România. În ce privință?

Citeste mai departe »
11 iulie 2022

A trecut o săptămână încărcată de evenimente

60816765_6.jpg

Summit-ul G20 marchează începutul politic al săptămânii trecute. Creeat în septembrie 1999 printr-o decizie a miniștrilor de finanțe și a guvernatorilor băncilor centrale ale G 7 ca un răspuns la criza asiatică din anii 1997-98, el a apărut ca o necesitate de a integra în discuțiile multilaterale, economice, financiare, dar în final și politice, țările în curs de dezvoltare.

Citeste mai departe »
10 iulie 2022
Bogdan Tiberiu Iacob

ASASINAREA LUI SHINZO ABE – L-A ”UCIS” TAIWANUL?

Un asasinat bizar și înspăimîntător zguduie omenirea: marele politician japonez Shinzo Abe a fost ucis, aparent pentru o miză măruntă, cu două zile înaintea alegerilor parlamentare. Bizar, pentru că Japonia nu are tradiție în asemenea atentate și are o solidă cultură anti-arme de foc, exact invers decît SUA. Înspăimîntător, pentru că în spatele său ar putea sta interese geo-politice de mare calibru, care să anunțe crize planetare încă mai mari decît cea de acum.

Citeste mai departe »
9 iulie 2022

Bulgaria se apropie de alegeri anticipate

NDAmaGFzaD02YjQ2YTA1MTYxODMyYTZhY2VmNzc3NDRiMmI3NGZjYQ==.thumb_.jpg

Partidul reformator al premierului interimar bulgar Kiril Petkov, demis în iunie, şi-a anunţat vineri eşecul în formarea unui nou guvern, făcând extrem de probabilă organizarea de alegeri legislative anticipate în toamnă, relatează AFP.

Citeste mai departe »
8 iulie 2022

Ia pastila SRS! Dumnezeu le-a luat mințile

foto pastila.jpeg

Dumnezeu le-a luat mințile (Ia pastila SRS! Ep. 626)

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Boris Johnson și-a pierdut cel mai bun job

Este exact ceea ce a declarat ex-premierul Marii Britanii în momentul în care a demisionat. Și probabil așa și stau lucrurile. Este de presupus că în Marea Britanie cel mai bun job este cel de prim-ministru. Atunci când nu-ți asumi nicio răspundere. Nu putem, totuși, să ignorăm ceea ce s-a întâmplat începând din 2016. Anul în care, printr-un referendum la care a răspuns o populație dezinformată, s-a luat decizia Brexit-ului. A ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Cel mai important promotor al acestei decizii dramatice a fost Boris Johnson.

Citeste mai departe »
29 aprilie 2022
Bogdan Tiberiu Iacob

Revine epoca McCarthy? Scandal politic în SUA dupa înființarea Ministerului Adevărului

Manevre greu de imaginat în patria libertății de exprimare: imediat după preluarea Twitter de către miliardarul Elon Musk, Departamentul Homeland Security al guvernului american înființează un așa numit Consiliu de combatere a dezinformarii, care ar urma, declarativ, să se ocupe cu precădere de problema imigrației și de cea a războiului din Ucraina.

Citeste mai departe »
27 aprilie 2022

Tiraspolul acuză Ucraina că a lansat drone peste depozitul de muniție Cobasna

descărcare (3).jpg

Așa-zisul „minister de interne” din Transnistria acuză Ucraina că ar fi tras focuri de armă asupra localității Cobasna, unde este unul din cele mai mari depozite de muniție din Europa, în care se află moştenirea de arme a fostei Armate a 14-a a Uniunii Sovietice, dar și o parte din armamentul din fosta RDG și Cehoslovacia, scrie presa din Republica Moldova, notând că informațiile sunt însă contradictorii.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

A doua momeală, a doua capcană

Războiul din Ucraina se extinde. În afara acestui stat. Prin lovituri aplicate unor sate de pe teritoriul Federației Ruse. Și în Transnistria. Putem spune că această flexibilizare a câmpului de luptă reprezintă o nouă momeală, a doua, care îi este întinsă lui Vladimir Putin. Urmează ca acesta să cadă în cea de-a doua capcană? Să studiem cu atenție nu numai mișcările de pe front, ci și conținutul unor declarații politice.

Citeste mai departe »
26 aprilie 2022

Strategia SUA de „slăbire a Rusiei” anunțată de Pentagon

thumbs_b_c_e8bb5f8229e543fa640236947021c5c6.jpg

Declarația secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, care a spus că SUA vor să vadă „Rusia slăbită până la punctul în care să nu mai poată face lucrurile pe care le-a făcut în Ucraina”, indică o strategie nouă, pe termen lung, a Statelor Unite și a aliaților: aceea de a învinge Rusia atât de decisiv pe câmpul de luptă, încât să o împidice să mai lanseze vreodată un astfel de atac, scrie CNN.

Citeste mai departe »

Noi provocări în Transnistria. Explozii la două antene radio-tv

descărcare (3).jpg

Așa-zisul Minister de Interne din regiunea separatistă Transnistria a anunțat că două explozii au fost înregistrate marți dimineață în orașul Maiak din regiunea Grigoriopol, anunță publicația Deschide.md de la Chișinău.

Citeste mai departe »
6 septembrie 2021

Lista oficială de invitați ai talibanilor la lansarea noului guvern: Rusia, China, Iran, Turcia

06 septembrie 11:37 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyno
NTAwNmRmYWVjYWE3ODg4NGRlY2E5YTQ4NzU0OGM=.thumb_.jpg

Talibanii (considerați grupare teroristă în Rusia) care au preluat puterea în Afganistan au invitat o serie de țări, inclusiv Rusia, să ia parte la un eveniment dedicat anunțului privind componența noului guvern afgan, a declarat luni un reprezentant al talibanilor, la postul de televiziune Al Jazeera, citat de agenția Tass.

Citeste mai departe »
4 septembrie 2021
Andrei Marga

Raporturile dintre supraputeri

04 septembrie 11:38 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyn5

Este limpede că în „jocul lumii” s-a revenit, deocamdată, la „lumea în trei”, pe care au teoretizat-o la începutul vremurilor noastre, Helmut Schmidt și Henry Kissinger. S-a revenit cu variații, desigur, dar acestea confirmă teorema.

Citeste mai departe »
8 iulie 2021

Viktor Orban nu cedează presiunilor UE: Nu vom lăsa activiştii LGBTQ printre copiii noştri

NDQwJmhhc2g9ODQ5ZjViMzZjODNmODMyNjM4MjJiNDIxNjY0ZWQxNGM=.thumb_.jpg

Premierul ungar, Viktor Orban, a promis joi că eforturile instituţiilor UE şi ale unor politicieni europeni de a-l determina să renunţe la legea care interzice promovarea homosexualităţii în şcoli vor fi zadarnice, potrivit agenţiilor Reuters şi MTI.

Citeste mai departe »

Parlamentul European atacă violent Ungaria: Rezoluție care condamnă legea anti-LGBTIQ

download (2).jpg

Parlamentul European „condamnă în termenii cei mai fermi cu putinţă” recenta legislaţie anti-LGBTIQ şi denunţă dezmembrarea democraţiei şi a statului de drept în Ungaria. Într-o rezoluţie adoptată joi cu 459 voturi „pentru”, 147 „împotrivă” şi 58 de abţineri, eurodeputaţii descriu legislaţia maghiară ca încălcând în mod clar drepturile fundamentale consacrate în Carta drepturilor fundamentale a UE, în tratate şi în legislaţia UE privind piaţa internă

Citeste mai departe »
5 iulie 2021

Mesajul lui Joe Biden de Ziua Națională a SUA: Vaccinarea anti-Covid este cel mai patriotic lucru

image-2021-07-5-24899758-41-joe-biden.jpg

Preşedintele american Joe Biden a combinat duminică sărbătorirea a 245 de ani de la proclamarea independenţei SUA cu ieşirea din cea mai grea etapă a pandemiei, catalogând vaccinarea drept „cel mai patriotic lucru care poate fi făcut”, relatează AFP și CNN.

Citeste mai departe »
10 ianuarie 2021

Donald Trump riscă a doua procedură de destituire, fără precedent în istoria SUA

10 ianuarie 13:05 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxdl
download (1).jpg

Donald Trump ar putea să fie supus luni unei a doua proceduri de destituire, fără precedent în istoria Statelor Unite, în condițiile în care sâmbătă nu arăta niciun semn că ar intenționa să demisioneze sau să facă un pas înapoi după violențele de la Capitoliu, din 6 ianuarie, scrie AFP.

Citeste mai departe »
9 ianuarie 2021
Bogdan Tiberiu Iacob

O lovitura mai cumplita pentru SUA decit invadarea Congresului

09 ianuarie 19:12 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxde

Cînd lumea nu își revenise încă după imaginile șoc din Capitoliu, unde mii de protestatari luaseră cu asalt inima democrației americane, probabil spre bucuria tuturor dușmanilor SUA, a venit o lovitură încă mai devastatoare, în opinia noastră. Deși nu a stîrnit emoții la fel de puternice. E vorba de decizia blocării președintelui Donald Trump pe rețelele sociale, ceea ce trimite SUA, cu sau fără intenție, în rîndul țărilor cu democrația în serioasă derivă.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.