Reteaua Corect

Vasile Dîncu: Se deșteaptă conștiința națională a moldovenilor

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat duminică seara, într-o emisiune televizată, referitor la alegerile din Republica Moldova, că "s-a deșteptat conștiința națională a moldovenilor" și "Republica Moldova a intrat pe un alt traseu și oamenii vor ajuta mai mult la proiectul european", informează Agerpres.

Sursa imagine: puterea.ro

"Este un lucru fantastic ce se întâmplă, indiferent de final. Vreau să spun că este pentru prima dată în istoria (...) Moldovei când se deșteaptă conștiința națională a moldovenilor într-un sens care este cel pe care ni-l dorim și noi, adică în sensul de a aspira la Europa și de a aspira prin aceasta la o întâlnire cu România departe. Chiar dacă în această seară n-o să ajungă voturile pentru Maia Sandu, se poate întâmpla și acest lucru, ruptura s-a produs. S-a produs o ruptură de mentalitate după părerea mea, s-a produs o ruptură de mentalitate în sensul dependenței de Moscova, dependență de Imperiu și cred că acesta este lucrul cel mai important. Dacă nu se va întâmpla la alegerile astea sigur se va întâmpla la alegerile următoare", a spus Vasile Dîncu la Realitatea TV.

Vicepremierul a adăugat că nu se aștepta la "acest val", referindu-se la prezența la vot în străinătate și că în opinia sa oamenii au "au simțit" că Europa este un pol important și Republica Moldova se schimbă.

"Deși sunt optimist, deși iubesc Republica Moldova, (...) dar cu tot optimismul meu nu m-am așteptat la acest val în acest moment. Se vede că suntem frați pentru că trăim o realitate similară. (...) Eu cred că este foarte important că oamenii au simțit că Europa este un pol important. Asta este foarte important, după părerea mea s-a produs o ruptură de mentalitate. În acest moment Republica Moldova se schimbă prin chiar această acțiune (...) Cred că Republica Moldova a intrat pe un alt traseu, și oamenii vor ajuta mai mult la proiectul european al Republicii Moldova, nu numai politicienii", a mai declarat Vasile Dâncu.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.