Reteaua Corect

Vasile Dîncu: În mare măsură, obiectivele guvernării s-au realizat

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat duminică seara, la Realitatea TV, că guvernul din care face parte a realizat "în mare măsură" obiectivele și s-a încercat realizarea unor lucruri referitoare la planificare, "o foaie de parcurs", trnsmite Agerpres.

Sursa imagine: hunedoaralibera.ro

Întrebat cum ar caracteriza guvernul din care face parte, vicepremierul a afirmat că va urma un bilanț și că, după campania electorală, guvernul va fi privit diferit.

"Avem și noi, cei care facem parte din această echipă și mulțumirile și nemulțumirile noastre față de ceea ce s-a întâmplat, ne pregătim să facem un bilanț (...) Ceea ce am făcut noi în marile obiective ale guvernării, nu ne-am propus o listă foarte lungă, noi am discutat de la început despre această listă, în mare măsură acele lucruri s-au realizat", a spus Dîncu.

Vicepremierul a adăugat că Guvernul condus de Dacian Cioloș a fost lipsit de experiență politică și aceasta a determinat o "incapacitate de a comunica".

"A fost o lipsă de experiență politică pentru majoritatea membrilor Guvernului, ceea ce înseamnă mai multe lucruri. În primul rând o incapacitate de a comunica și de orienta tot timpul acțiunea spre comunicare. Aceasta o fac politicenii cu experiență, politicienii care vin din partide. (...) În al doilea rând este un handicap pentru un asemenea guvern, independent, faptul că lucrează pe termen scurt. (...) Noi am încercat să compensăm acest lucru prin faptul că fiecare în domeniile noastre (...) am încercat să facem un drum, o foaie de parcurs", a mai afirmat Dîncu.

El a adăugat că premierul Cioloș a avut la dispoziție un timp foarte scurt pentru a-și forma echipa.

"Cred că Dacian Cioloș a avut un timp scurt pentru a-și forma echipa. (...) Venit de la Bruxelles, poate nici nu a cunoscut foarte bine nici mediul intelectual din România și atunci a trebuit să schimbăm jumătate din garnitură pe parcurs. (...) Guvernul ar trebui privit cu îngăduință, pentru că a încercat să facă foarte multe lucruri legate de planificare", a menționat vicepremierul.

În privința faptului că Dacian Cioloș a fost anunțat de PNL drept viitorul premier propus de acest partid, Dâncu a opinat că premierul poate pierde sau câștiga acest "pariu", iar politica este "dură".

"Dacian Cioloș a ales singur, este o alegere personală foarte importantă, a făcut un pariu, a făcut un pariu cu politica pe care îl poate câștiga sau îl poate pierde. Dacă câștigă alegerile o coaliție condusă de PNL, atunci nimeni n-o să-și mai aducă aminte de acest episod, de această inconsecvență. Dacă îl pierde atunci acest lucru va deveni o greutate pe care va trebui s-o ducă în următorii ani. Sper însă, din prietenie spus, să nu trebuiască să afle tot ce știu eu despre politică după aproape 10 ani pe care i-am făcut în interiorul politicii. (...) Cred că aceasta a fost o alegere care sigur că are și riscuri, dar și poate să aducă un câștig major", a mai declarat Dîncu.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.