Reteaua Corect

Vasile Dîncu, după ce site-ul MApN a fost atacat cibernetic: "Un atac simbolic"

Scris de newsreporter in 29 aprilie 2022 la 13:41, in Intern. 462 vizualizari Intra in discutie Taguriatac cibernetic, atac site mapn, Dîncu, killnet shortlinkhttp://crct.ro/nzvH

Atacul cibernetic asupra siteului MApN a fost „un atac simbolic mai degrabă”, spune ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

"Nu a fost decât un atac la site-ul nostru de prezentare, pentru transparență și relații publice, deci, la o platformă exterioară, care nu are în spate nicio bază de date, nimic", spune Vasile Dîncu.

 "Este un atac simbolic mai degrabă, care încearcă să arate că nu funcționează sau să îți plaseze ceva, un alt mesaj, contrar, așa se face în această zonă. Nu este un atac care să afecteze să spunem baze de date sau sistemul de comandă sau control, deci nu este cazul. Este doar un atac simbolic", a adăugat ministrul.

 El precizează că informaticienii MApN studiază originea atacului.

"A fost un atac care a blocat site-ul nostru de comunicare. (...) Asemenea atacuri și în perioade fără război există, dar noi suntem pregătiți. Diviziile noastre de cyber-security sunt pregătite pentru asemenea atacuri.

Nu am avut niciun atac major la baze de date sau la o instituție importantă a României, în ultimii ani, care să fi avut șanse de succes, dar atacuri de genul acesta sunt și din partea amatorilor, probabil și sunt și unele orchestrate instituțional, dar, din punctul nostru de vedere, în momentul acesta nu avem de unde să știm. Noi suntem pregătiți, diviziile noastre de cyber sunt pregătite și la nivelul Armatei, dar la nivelul societății, în general, avem o foarte bună strategie", adaugă Dîncu.

 Ministrul Apărării Naționale afirmă că dacă va fi cazul, vor fi luate măsuri suplimentare.

"Vedem originea atacului, gravitatea posibilă a lui, ne vom gândi să vedem dacă nu avem vulnerabilități în acest sistem, dar așa se întâmplă peste tot. Cu siguranță că orice asemenea atac ne pune în gardă și vom încerca să prevenim viitoare atacuri", conchide Dîncu.

În această dimineață, accesarea site-urilor gov.romapn.ro si politiadefrontiera.rocfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service). Afectat este și site-ul www.mapn.ro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.