Reteaua Corect

Sulfina Barbu: Guvernul nu a luat o decizie privind aderarea la euro

Sulfina Barbu spune ca Guvernul nu a luat inca o decizie clara privind data aderarii la euro, aceasta urmand sa fie luata pana la sfarsitul lui aprilie.

Sursa imagine: cdep.ro

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, marti, dupa sedinta BPN al PDL, ca Guvernul nu a luat inca o decizie privind aderarea la zona euro, precizand ca data aderarii poate fi 1 ianuarie 2015 sau termenul poate fi regandit, anunta Mediafax.
"Amintesc aici - si lucrul acesta a fost prezentat si de primul ministru Emil Boc - ca Romania a aderat la Pactul Euro Plus, care a fost adoptat la nivelul UE, care aduce obiective in plus pe care statele membre ale UE trebuie sa le indeplineasca si cele trei institutii, respectiv BNR, Administratia Prezidentiala si Guvernul vor analiza care este interesul Romaniei pentru a adera la zona euro, poate sa fie 1 ianuarie 2015 sau poate fi regandita aceasta data, dar Guvernul nu a luat inca o decizie pe aceasta tema", a precizat Sulfina Barbu.
Ea a mai spus ca pentru a adera la zona euro "trebuie sa ai cu doi ani inainte deficit 3% obligatoriu la nivel national", obiectiv pe care statele membre trebuie sa le indeplineasca.
Potrivit lui Barbu, pana la sfarsitul lunii aprilie Romania trebuie sa transmita UE Planul National de Convergenta, in acest plan urmand sa fie prevazute obiectivele referitoare la aderarea la zona euro.
Guvernul va adopta o decizie pana la sfarsitul lunii aprilie in ceea ce priveste termenul de adoptare a monedei euro, in consultare cu Presedintia si Banca Nationala a Romaniei, a declarat, marti, premierul Emil Boc. El a precizat ca pana la sfarsitul lunii aprilie va fi adoptat si programul de convergenta, aflat la acest moment in stadiu de proiect. Documentul va fi transmis Comisiei Europene dupa ce este adoptat de Guvern.
In proiectul programului de convergenta pentru perioada 2011-2014, document obtinut de MEDIAFAX, se arata doar ca Romania poate intra in ERM-II, mecanismul european al ratelor de schimb, "in perspectiva anilor 2013-2014", fara sa se mai faca insa referire la angajamentul asumat distinct in perioada anterioara, de adoptare a monedei euro la 1 ianuarie 2015.

1.

Cat de oportuna mai este adoptarea monedei euro de catre Romania

Publicat in 31 decembrie 2010 la 10:59

Romania ar trebui sa adopte moneda euro in anul 2015, dupa modificarea calendarului initial care indica anul 2014, insa chiar si acest nou termen este practic imposibil de atins, tara noastra indeplinind la aceasta data doar unul din cele cinci criterii impuse de Uniunea Europeana.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.