Reteaua Corect

Scenarii posibile ale ramanerii in ilegalitate a Partidului Poporului, in viziunea lui Alfred Bulai

Politologul Alfred Bulai, profesor la SNSPA, a descris in cadrul unui interviu acordat DC News cateva dintre scenariile care ar putea explica misterul respingerii inregistrarii Partidul Poporului de catre Curtea de Apel Bucuresti. Printre ipotezele puse in discutie de Bulai se numara cea a dosarului incomplet realizat, a dorintei lui Dan Diaconescu de a se victimiza sau cea a unei amanari a inceperii activitatii legale a partidului.

Dan Diaconescu Dan Diaconescu
Sursa imagine: dailybusiness.ro.jpg

De Ce News: Au mai existat cazuri de refuz de inregistrare a unui partid din motive care nu tin de respectarea prevederilor legale pentru aceast pas?

Alfred Bulai: Inregistrarea unui partid nu este mare lucru. Nu implica decat respectarea unor pasi bine stabiliti. Nu este nimic complex din punct de vedere juridic. De aceea, imi este greu sa cred ca Justitia a fost influentata pentru a da un aviz negativ in cazul Partidului Poporului. Nu exclud ipoteza unui dosar incomplet realizat asa voit, din diverse motive.

De Ce News: Care ar putea fi motivele lui Dan Diaconescu pentru ca partidul sau sa nu intre, cel putin pentru moment, in legalitate?

Alfred Bulai: Unul dintre scenarii poate fi reprezentat de o iesire eleganta din scena, fara sa fie facut vizibil un esec. Adica probabil ca cineva a calculat sanse minime de castig electoral si motiveaza iesirea din scena prin imposibilitatea de inregistrare a partidului. Si se bazeaza pe faptul ca lumea va uita repede ca Dan Diaconescu a promis ca va lupta si ca va incerca inregistrarea partidului cu alt nume.

De Ce News: Poate fi vorba si despre o victimizare?

Alfred Bulai: Este cel mai posibil scenariu si l-am vazut la alt nivel si in 2008, in cazul lui Sorin Oprescu, caruia victimizarea i-a asigurat fotoliul de primar. Prin victimizare, prin inducerea unei idei ca toata lumea lupta impotriva ta, prinzi forta, caci lumea considera ca esti puternic si de aceea toti iti pun obstacole in cale. Poate fi vorba si despre o amanare a inceperii activitatii legale a partidului. Caci acest partid are o singura personalitate sonora, pe Dan Diaconescu, care, chiar daca detine o televiziune, nu este suficient pentru a castiga alegerile. Se mentine astfel pe agenda publica numele partidului, chiar daca nu face nimic concret si chiar daca a uimit si a avut de pierdut prin propuneri aberante, iar lumea afla de existenta unui partid pe care altfel probabil ca nici nu l-ar fi luat in seama.

Mai mult pe DC News

1.

Dancu: Diaconescu nu trebuie sa pozeze din nou in victima dupa respingerea Partidului Poporului

Publicat in 03 aprilie 2011 la 14:53

Sociologul clujean Vasile Dancu a declarat pentru Inpolitics ca, dupa respingerea Partidului Poportului, seful OTV Dan Diaconescu nu mai poate castiga capital politic doar pozand intr-o victima a sistemului. Potrivit lui Dancu, Diaconescu trebuie acum sa demonstreze ca are cu adevarat, asa cum sustine, o retea bine pusa la punct in teritoriu.

2.

Partidul OTV - cacealmaua se inscrie perfect in grafic

Publicat in 03 aprilie 2011 la 14:36

Scriam anul trecut, in septembrie, ca “marele partid” al lui Dan Diaconescu nu e decat o cacealma bine intretinuta de anumite forte, si estimam ca in evolutia formatiunii vor interveni tergiversari masive si victimizari pe masura ale creatorilor sai. Ceea ce s-a intamplat vineri nu face decit sa confirme spectaculos teoria Inpolitics, iar cacealmaua se mentine in grafic.

3.

Dan Diaconescu ramane fara partid, dupa ce instanta a respins cererea de inscriere a formatiunii

Publicat in 01 aprilie 2011 la 16:44

Curtea de Apel Bucuresti a respins, vineri, cererea de infiintare a Partidului Poporului, initiata de patronului OTV Dan Diaconescu, decizia fiind irevocabila.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.