Reteaua Corect

Romania amenintata cu infringementul din cauza situatiei incerte a ANCEX

Scris de Alina Olteanu in 14 noiembrie 2010 la 17:19, in Intern, International. 24 vizualizari Intra in discutie Taguriancex, infringement, românia, situatie incerta shortlinkhttp://crct.ro/n6Hh

Comisia Europeana ar putea demara impotriva Romaniei o procedura de infringement, din cauza situatiei incerte a Agentiei Nationale de Control al Exporturilor, transmite, in exclusivitate, Mediafax. Potrivit unei note de fundamentare citate de agentia de presa, in urma situatiei ANCEX, tara noastra nu a facut de peste un an niciun progres privind aplicarea Regulamentului european de instituire a unui regim de control al exporturilor produselor cu dubla utilizare.

Dupa mai mult de un an de la intrarea in vigoare a Regulamentului 428/2009, tara noastra nu a avansat cu nimic in crearea cadrului juridic necesar aplicarii acestuia la nivel national, iar CE intentioneaza sa publice la sfarsitul anului 2010, modul in care statele membre au implementat prevederile Regulamentului in urma evaluarilor efectuate in vara acestui an, in mai multe state printre care si Romania, se arata in nota de fundamentare citata de Mediafax. "Neadoptarea prezentului proiect de act normativ in regim de urgenta va afecta in mod semnificativ controlul operatiunilor cu produse cu dubla utilizare, in special tranzitul de produse care pot fi utilizate in programe legate de armele de distrugere in masa, de mijloacele purtatoare de asemenea arme sau care pot avea utilizari finale militare", precizeaza documentul. Nota de fundamentare ameinteste ca, daca CE constata neindeplinirea de catre Romania a obligatiilor ce-i revin, impotriva ei se poate demara procedura de infringement.

Dupa cum aminteste Mediafax, noutatile aduse de Regulamentul 428/2009 se refera la controlul serviciilor de intermediere, al tranzitului si la armonizarea conditiilor pentru acordarea diferitelor tipuri de licente.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.