Reteaua Corect

PSnews: SRS, scenariu bombă în războiul din PSD - cum poate ajunge Firea președintele partidului

Războiul politic din Partidul Social Democrat (PSD) dintre edilul Bucureștiului, Gabriela Firea, și președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a fost sursa unor numeroase scenarii care vizează intențiile primarului, inclusiv că ar dori să obțină conducerea formațiunii politice a social-democraților. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a oferit pentru PSnews.ro o analiză punctuală a ultimelor evenimente din cadrul PSD. Astfel, acesta este de părere că acest conflict dintre Firea și Dragnea în cazul în care se prelungește va fi letal partidului. Mai mult, subliniază că votanții PSD nu mai știu în acest moment pe cine să susțină.

„1. Domnul Dragnea este președintele PSD care a adus cele mai multe voturi din istoria acestui partid. Este extrem de legitim în funcția sa de conducător cu atât mai mult cu cât, pentru prima dată și poate un caz unic în istoria României, a fost votat de către toți membrii partidului, nu într-un congres ci într-un referendum. 

2. Firea, după Ion Iliescu, este cea mai legitimă personalitate a acestui partidpentru că a fost votată de bucureșteni, pentru că are un număr imens de cetățeni de partea ei și este al doilea om în stat care are un număr mare de voturi dup președintele Klaus Iohannis. 

3. În aceste condiții un conflict prelungit dintre cei 2 este letal pentru PSD. PSD va avea enorm de pierdut de pe urma acestui conflict

4. Votanții acestui partid sunt complet degringolați în acest moment și nu mai știu către cine să se îndrepte din vreme ce avem două personaje puternice aflate într-un conflict care pare ireconciliabil”, a remarcat SRS.

Chestionat cât de mult are de câștigat Gabriela Firea din această bătălie politică în care s-a angrenat, analistul politic prezintă că toată situația creată o poate duce pe Firea spre obținerea conducerii PSD, în cazul în care Dragnea va trebui să meargă la închisoare în urma unei condamnări.

Gabriela Firea s-a poziționat foate bine, în primul rând în fața bucureștenilorexplicând în mod plauzibil de ce o serie de proiecte importante ale capitalei nu vor fi realizate și punând asta pe seama președintelui PSD. 

Pe de altă parte, Firea s-a poziționat bine, în eventualitatea în care Liviu Dragnea suferă vreo condamnare și trebuie să meargă la închisoare, pentru poziția de președinte al PSD. Deci în acest moment Firea este vârful de lance al opoziției din interiorul partidului. 

În al treilea rând, Firea a reușit să convingă Consiliul Municipiului București nu numai să stea alături de ea ci să dea o declarație în favoarea ei, a reușit de asemenea să atragă primarii Bucureștiului ceea ce nu este puțin lucru și se bucură de sprijinul uneia din cele mai bogate și importante organizații, cea din Ilfov. 

Prin urmare, în eventualitatea în care republica procurorilor cu ajutorul justiției îl va executa pe Dragnea, ea este viitorul președinte al PSD. Chiar și dacă se întâmpla asta mâine, a încheiat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu pentru PSnews.ro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.