Reteaua Corect

Ponta: Situatia din Romania a semanat in ultima perioada cu cea din Libia

Situatia recenta din Romania a semanat cu ce s-a intamplat in Libia, cand "opozitia cerea partnerilor externi sa bombardeze tara", pentru a arata ca “lucrurile nu merg bine”, a declarat luni premierul Victor Ponta in fata ambasadorilor prezenti la Reuniunea Diplomatiei Romane.

Victor Ponta Victor Ponta
Sursa imagine: ziuaveche.ro.jpg

"Daca pot sa fac o anumita gluma, si sper sa fiu bine inteles, in ultima perioada am vazut o situatie care semana cu ceea ce am vazut in Libia cu ceva timp. Opozitia din tara cerea partenerilor externi sa bombardeze tara ca sa arate ca lucrurile nu merg bine", a afirmat Ponta.

"Schimbarile pe plan intern, daca suntem inteligenti, nu putem decat sa le folosim in interesul Romaniei", a adaugat el. Premieru a subliniat ca “problemele interne nu trebuie sa afecteze reprezentarea noastra in afara" si ca aderarea la spatiul Schengen, care in ultimul an a devenit o "problema psihologica", se va produce. "Sunt sigur ca Romania va deveni membru al Schengen si ca deciziile politice de anul trecut, eventual de anul acesta vor lasa loc liber realitatilor - ca din punct de vedere tehnic, dupa investitii foarte mari pe care tara noastra le-a facut, putem asigura la standarde foarte inalte frontiera est a Uniunii Europene", a aratat el.

"O sa va rog pe toti reprezentantii nostri diplomatici sa fiti mult mai curajosi decat ati fost pana acum in a promova interesele economice ale Romaniei. Am considerat si consider intotdeauna normal atunci cand un ambasador al unei tari europene sau din afara Europei la Bucuresti solicita o intrevedere cu mine, ca prim-ministru, pentru a discuta o problema economica a unei companii din tara respectiva, nu consider asta un lobby nepermis. Dimpotriva, il felicit de fiecare data pe acel ambasador care se lupta pentru interesele nu doar politice, ci si economice ale tarii pe care o reprezinta la Bucuresti. O sa va incurajez si o sa va rog sa faceti acelasi lucru in toate tarile in care reprezentati Romania", le-a mai spus Victor Ponta ambasadorilor.

Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, organizata in intervalul 3-6 septembrie, la  Palatul Parlamentului si la sediul Miisterului Afacerilor Externe, marcheaza 150 de ani de existenta a MAE. La evenimentul menit sa ofere cadrul realizarii unui bilant al activitatii  MAE, analizarii provocarilor carora Romania trebuie sa le faca fata in viitor, precum si stabilirii principalelor directii de actiune in activitatea diplomatica pe termen scurt si mediu, au fost invitate personalitati precum isecretarul general OSCE, Lamberto Zannier, ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, Grigol Vashadze, si ministrul Justitiei din Republica Moldova, Oleg Efrim.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.