Reteaua Corect
Ioan Spanu

A început Operațiunea „Nu votați moțiunea!”

Scris de Ioan Spanu in 03 septembrie 2021 la 21:57, in Intern. 472 vizualizari Intra in discutie Taguricriza politica, guvernul cîțu, motiunea de cenzura shortlinkhttp://crct.ro/nymU

Dacă am fi trăit într-o societate normală, la ora aceasta Florin Cîțu ar fi fost deja amintire. Fără moțiunea de cenzură. După dezvăluirile din SUA, privind dosarul său de infractor, dacă avea bun simț, Cîțu ar fi cerut singur să plece din fruntea guvernului, iar dacă nu avea bunul simț, președintele Iohannis trebuia să-i ceară imperativ să plece.

Dar, așa cum a văzut o țară întreagă, nici Cîțu n-a plecat, nici Iohannis nu l-a gonit! Ba, după cîteva zile de emoții, Florin Cîțu părea și mai sigur că va cîștiga bătălia internă din PNL și chiar ne anunța că vrea să candideze pentru funcția de Președinte al României în 2024!
Era clar pentru toată lumea că și dacă s-ar fi descoperit că Jack Spintecătorul era, de fapt, Florin Cîțu, nu i s-ar fi clintit nici măcar un fir de păr din cap.

Ce înseamnă asta? Că în spatele lui Florin Cîțu se află structuri puternice care-l fac intangibil în fața oricăror dezvăluiri!
Că familia lui s-a împroprietărit cu păduri pe care nu le-a avut, că nu bat anii din CV cu datele din SUA – vax! Că a fost însurat și că ar avea chiar o fată – vax! O mai trăi femeia, și-o fi abandonat Cîțu copilul (căci în CV nu apare nimic despre vreo pensie alimentară sau despre vreo sumă depusă în contul fetiței) – vax! Nimic nu contează atunci cînd este vorba despre Florin Cîțu.
Pe acest fond, la numai cîteva zile de la apariția dezvăluirilor venite din SUA, potrivit cărora a fost arestat și condamnat pentru conducerea mașinii sub influența alcoolului / drogurilor, a apărut această situație din coaliția de guvernare, în care Florin Cîțu i-a enervat pe cei din USR în așa hal, încît aceștia îi cer demisia și-l amenință cu moțiunea de cenzură.

În mod normal, pentru ca România să scape de acest cancer politic care este Florin Cîțu, PSD, AUR și minoritățile naționale ar fi trebuit să semneze alături de USRPLUS o moțiune de cenzură care putea să aibă doar o propoziție: „Florin Cîțu nu mai poate fi Prim-ministrul României!” Nimic mai mult, fără nici o altă demonstrație.
Însă la ce asistăm noi acum? La declanșarea unei ciudate operațiuni care are drept scop salvarea lui Florin Cîțu! O operațiune amplă, la care participă aproape toți vectorii de imagine din spațiul public, în afară de USR și AUR, partidele care au decis să treacă peste toate chestiunile care le despart și să facă împreună textul unei moțiuni de cenzură.

Îi înțeleg pe cei din PNL, care au tot interesul ca Florin Cîțu să rămînă în funcție și să devină președintele lor, îl înțeleg și pe Klaus Iohannis, care are nevoie de această slugă absolută, dar cum să-i înțeleg pe cei din PSD, care ar fi trebuit să fie primii care să semneze orice moțiune de cenzură împotriva lui Cîțu, ei avînd cel mai mare număr de parlamentari, putînd astfel să decidă prin vot plecarea lui Florin Cîțu?
Și nu numai Marcel Ciolacu și treimea din conducerea PSD au devenit acum apărătorii lui Florin Cîțu, ci și presa care susține PSD-ul, devenită brusc extrem de agresivă la adresa AUR pentru că dă mîna cu neo-marxiștii din USRPLUS.
Pe de o parte, cei din PSD și presa lor strigă că Florin Cîțu trebuie să plece din guvern, dar imediat sar la gîtul celor din AUR și USR pentru că au depus împreună moțiunea de cenzură care ar face posibilă acea plecare! O metodă cunoscută în operațiunile de manipulare, prin care spui că X este foarte priceput, după care adaugi „DAR”, urmat de o ploaie de acuzații!

Ce spun ei, de fapt? Că dacă PSD ar semna și vota moțiunea USRPLUS ar deschide calea spre un șantaj prin care USRPLUS ar reveni la guvernare alături de PNL. Păi, exact asta spun cei din USR: că vor rămîne în alianță, dar fără Florin Cîțu ca Premier! Mîine, dacă Iohannis îl convinge pe Cîțu să-și dea demisia, săptămîna viitoare va nominaliza alt liberal și va fi aceeași alianță de guvernare ca acum! Deci unde este chichirezul?
Problema majoră este că țara ar scăpa de Florin Cîțu, bețivanul / drogatul din SUA! Ceea ce trebuia să se întîmple de acum cîteva săptămîni. Nu vrea PSD să plece Florin Cîțu din fruntea guvernului? S-o spună răspicat, nu să se joace continuu cu moțiunile lor care cad ca popicele, întărindu-l pe Cîțu, pînă cînd ne vom trezi cu el la Cotroceni!
Dacă ne uităm reacția jurnaliștilor, observăm că noi, aici, am rămas singurii mohicani care spunem că, pe orice cale, Florin Cîțu trebuie să fie dat jos din fruntea guvernului. În rest, la unison, Antena 3, Digi 24, Ziare.com, Ioana Ene Dogioiu, Rareș Bogdan, Alina Gorghiu cîntă același cîntec, care are ca refren RĂMÎNEREA LUI FLORIN CÎȚU ÎN FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU!

Nu spun că în spatele acestei operațiuni ar sta contractele din pandemie, semnate de Florin Cîțu, nu spun că s-a primit un ordin de zi pe unitate, dar ceva, ceva este, altfel nimeni nu mai înțelege nimic.
Oricum, numai cine nu vrea nu vede că operațiunea „Nu votați moțiunea!” s-a declanșat deja. Exact ca în anul 2000, cînd s-a declanșat operațiunea „Votați-l pe Ion Iliescu ca să-l împiedicăm pe Vadim Tudor să devină președinte!” O mișcare antidemocratică, la care s-a raliat aproape întreaga societate, în frunte cu intelectualitatea ei, cu tot, deși ne-am ales cu un președinte care acum este trimis în judecată pentru crimele din timpul Revoluției!
Așa stînd lucrurile, pentru binele acestei țări pe termen lung, rămîne doar ca președintele Klaus Iohannis să ia din nou caimacul din acest scandal și să-l convingă pe Florin Cîțu să plece singur, asigurîndu-se astfel ca un alt „Guvern al Meu” va fi instalat. Cu Florin Cîțu păstrat în funcție, Iohannis n-ar face altceva decît să declanșeze metastaza în această alianță pe care și-a dorit-o atît de mult.
Iar PSD să rămînă în același somn în care s-a adîncit, așteptînd ca alegerile din 2024 să-i readucă la ciolan fără să facă nimic

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.