Reteaua Corect

Leș: Primele TAB-uri destinate înzestrării Forțelor Terestre ar urma să vină în țară în 2018

Scris de newsreporter in 01 aprilie 2017 la 07:55, in Intern. 30 vizualizari 1 comentariu TaguriForțele Terestre, Gabriel Leș, transportoare blindate shortlinkhttp://crct.ro/nqrQ

Primele transportoare blindate de trupe TBT 8x8 destinate dotării Forțelor Terestre ar urma să vină în țară anul viitor, urmând să se identifice modalitatea prin care vor fi integrate în industria națională, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leș, potrivit Agerpres.

Sursa imagine: stiripesurse.ro

"Este foarte posibil ca primele TAB-uri să vină începând cu anul viitor. Vedem care va fi modalitatea prin care le vom putea integra în industria națională. Cel puțin în prima fază să fie asamblate la noi, printr-o linie de asamblare a acestor produse. Vă spuneam și cu altă ocazie, pentru noi este foarte important să obținem această tehnică, cât se poate de repede", a declarat vineri ministrul Apărării la Universitatea "Valahia" din Târgoviște, unde premierul Sorin Grindeanu, aflat în vizită de lucru în județul Dâmbovița, participă la o reuniune alături de conducerea universității, autorități locale și mediul de afaceri. 

Gabriel Leș a adăugat că, pe de altă parte, potrivit programului de guvernare există "dorința clară" de a ajuta și integra industria națională de apărare. Referitor la modelul de TAB care ar urma să fie realizat, ministrul Apărării a spus că acesta este în concordanță cu cerințele operaționale stabilite de Forțele Terestre, corespunzătoare cerințelor NATO actuale.

"Vorbim de un nivel de protecție de cel puțin trei plus tunuri care să fie de cel puțin 30 de milimetri și alte chestiuni care țin, până la urmă de înzestrarea Armatei", a declarat Leș. 

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, prezent la Târgoviște, a declarat că există cel puțin două firme mari producătoare de armament interesate de dezvoltarea unui parteneriat cu partea română pentru implementarea proiectului privind construcția transportorului blindat de trupe TBT 8x8.

'Subiectul este complex și ține cumva de o strategie interministerială și de o strategie guvernamentală, ca o umbrelă supremă. Astăzi, când stăm de vorbă, cel puțin două firme mari sunt interesate de transfer de tehnologie și dezvoltare a unor linii de producție în România. Acest interes se grefează pe cerințele Armatei. În funcție de cerințele Armatei dezvoltăm și noi în România, în special la Moreni, acest tip de activitate de care v-am pomenit. Cam aici ne aflăm acum. Deci, banii sunt în bugetul Ministerului Apărării, TAB-uri trebuie cumpărate, rămâne ca specialiștii Armatei să spună ce și cum și, cel puțin noi, suntem determinați să lucrăm împreună în acest demers pentru a asigura și transfer de tehnologie și integrarea industriei românești în acest nou produs și apoi baza de reparații, de mentenanță pe termen lung și, de ce nu, o bază de mentenanță regională", a declarat Mihai Tudose.

Întrebat care sunt companiile interesate, ministrul Economiei a confirmat, precizându-i-se numele de a două companii, Rheinmetall și General Dynamics, că acestea se află printre firmele interesate.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.