Reteaua Corect

Korodi ii raspunde presedintelui Basescu: Procedurile la Rosia Montana nu pot fi accelerate

Procedurile de avizare in cazul Rosia Montana nu pot fi accelerate, iar autoritatile trebuie sa dea dovada de o mare precautie in privinta acestui proiect, a declarat miercuri, la RFI, noul Ministru al Mediului, Attila Korodi, subliniind ca legislatia trebuie respectata. Marti, la ceremonia de investire a lui Korodi, presedintele Traian Basescu a cerut decizii rapide in cazul Rosia Montana si i-a acuzat pe demnitarii romani de demagogie si lasitate, afirmand ca din cauza lor proiectul sta blocat din 1997.

Attila Korodi Attila Korodi
Sursa imagine: agenda.ro.jpg

"Eu il inteleg pe domnul presedinte, ne cunoastem de mult timp, punctul dumnealui de vedere nu s-a schimbat. Din punctul meu de vedere, ca ministru al Mediului, trebuie sa ofer clar o implementare a legislatiei de mediu, a conditiilor prin care o procedura poate sa fie dusa la bun sfarsit, este clar. Ministerul Mediului trebuie sa emita un punct de vedere, daca toate conditiile din punct de vedere procedural se intrunesc. Cred ca legislatia de mediu nu poate sa cuprinda un proiect de anvergura atat de mare din punctul de vedere al marimii exploatarii, sa cuprinda fiecare element. Sunt si elemente de politica si dezvoltare pe care trebuie sa si le asume Guvernul Romaniei. Dar pana atunci, ministerul are un rol foarte important: procedurile sa se intruneasca si sa aiba un punct de vedere final. Eu sustin ca sa mergem pana la acel moment, pentru ca este nevoie", a declarat Attila Korodi.

"Pocedurile nu pot fi accelerate fata de ce ritm au acum. Procedurile tehnice merg inainte, au un ritm, sunt teme care se discuta de profesionisti, mai mult nu se poate. Dar pentru ca stiu ca procedura poate sa ajunga intr-o finalitate, va veni si momentul in care va trebui sa se abordeze si din punctul de vedere al politicilor guvernamentale", a adaugat noul ministru al Mediului.

"Aurul de la Rosia Montana, care este o resursa importanta intr-un fel sau altul trebuie exploatat. Intrebarea este daca aceasta solutie, ceea ce se propune acum este buna pentru Romania, dar din perspectiva conformarii cu legislatia de mediu si a dezvoltarii durabile. La aceasta intrebare cautam raspunsuri", a mai spus el, cerand “precautie” in provinta proiectului. "Eu am o abordare mult mai aproape si intr-un anumit mod si principiala pentru a proteja mediul. Tot ce decid intra in acest context. Dar pentru ca vorbim de proceduri, procedurile trebuie sa ne dea un rezultat final. Oricum, eu cred ca vazand acest proiect atat de important, trebuie sa fim foarte precauti", a subliniat Attila Korodi.

Basescu recomanda demararea proiectului de la Rosia Montana

Reamintim ca marti seara, la ceremonia de investire a noului ministru al Mediului, presedintele Traian Basescu i-a cerut acestuia decizii rapide in privinta proiectului de la Rosia Montana. “Rugamintea mea, domnule ministru, este ca din punct de vedere al mediului sa analizati rapid, cu prioritate, cele trei investitii care se prefigureaza si daca Romania nu are nevoie de gaze de sist, sa stopam orice evolutie in relatia cu Chevron; daca Romania nu vrea sa exploateze carierele de cupru de la Rosia Poieni, sa o stopam; daca Romania nu vrea sa exploateze aurul de la Rosia Montana, sa comunicam partenerilor sa inchidem subiectul. Recomandarea mea este sa creati insa locuri de munca. Este singura solutie pentru ca in fiecare an sa nu aducem de unde vom sti 3,6 miliarde de euro”, a spus seful statului.

Conditia lui Korodi pentru acceptarea portofoliului Mediului - mana libera in privinta Rosia Montana

Attila Korodi a fost nominalizat ieri de UDMR la sefia Ministerului Mediului, dupa ce fostul ministru, Laszlo Borbely, si-a dat demisia, pe fondul unor acuzatii formulate impotriva sa de DNA.  Potrivit unor surse din UDMR citate de Romania TV, Korodi a acceptat numirea sa cu conditia sa primeasca mana libera in ceea ce priveste acordarea avizelor pentru Rosia Montana.

Cristian Preda: Numirea lui Korodi e un risc

Comentand numirea lui Korodi la ministerul Mediului, europarlamentarul PDL Cristian Preda a apreciat miercuri pe blog ca aceasta este un risc in contextul apelului lasnat de seful statului. "Noul ministru al Mediului e in proces cu compania care a propus proiectul de exploatare de la Rosia Montana. A fost dat in judecata tocmai pentru ca, intr-un mandat anterior, tot ca ministru al Mediului, a suspendat procedura de evaluare a impactului exploatarii asupra mediului", a amintit Preda.

1.

Basescu ii cere noului Ministru al Mediului decizii rapide in privinta Rosia Montana

Publicat in 11 aprilie 2012 la 08:46

Presedintele Traian Basescu a pledat marti seara, la ceremonia de investire a noului ministru al Mediului, Attila Korodi, pentru decizii rapide in cazul Rosia Montana si a altor proiecte de exploatare a resurselor naturale, explicand ca numai in acest fel Romania mai poate crea acum locuri de munca. El i-a cerut “personal” Guvernului sa revizuiasca tot sistemul de si i-a acuzat pe demnitarii romani de demagogie si lasitate, afirmand ca din cauza lor investitia de la Rosia Montana sta blocata din 1997.

2.

UPDATE: Korodi Attila a acceptat sa fie noul ministru al Mediului. VEZI ce conditie a pus

Publicat in 10 aprilie 2012 la 09:04

Korodi Attila a fost nominalizat de UDMR la sefia Ministerului Mediului, post vacantat prin demisia lui Laszlo Borbely. Potrivit unor surse din UDMR citate de Romania TV, Korodi Attila a acceptat numirea sa cu conditia sa primeasca mana libera in ceea ce priveste acordarea avizelor pentru Rosia Montana.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.