Reteaua Corect

Guvernul anunta in scrisoarea catre FMI ca Romania a incheiat 2010 cu un deficit de 6,6%

Scris de irina.bazon in 04 ianuarie 2011 la 19:11, in Intern, Politics. 17 vizualizari Intra in discutie Taguri6%, conditionalitati, deficit de 6, FMI, guvern, imprumut, românia shortlinkhttp://crct.ro/navD

Guvernul a transmis Fondului Monetar International (FMI) o scrisoare in care anunta ca Romania a inchis anul 2010 cu un deficit de 6,6% din PIB, cu 1,27 milioane bugetari si cu stocul de arierate sub limitele agreate. Guvernul sustine ca tara noastra a indeplinit toate conditionalitatile pentru a primi o noua transa din imprumut.

FMI logo FMI logo

Premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, au discutat, marti, la Guvern, stadiul indeplinirii conditionalitatilor fata de FMI, inaintea board-ului programat pentru sfarsitul acestei saptamani. "Deficitul bugetar preliminat pe intregul an 2010 a fost in jurul a 6,58% din PIB, sub limita convenita cu FMI, si putea cobori la 6,4% daca nu erau achitate o parte dintre arierate", au declarat surse oficiale pentru agentia Mediafax.

Pentru 2010 Guvernul s-a angajat sa mentina deficitul bugetar sub 6,8% din PIB si sa-l reduca in 2011 la 4,4% din PIB. Produsul Intern Brut a fost estimat anul trecut la 511,58 miliarde de lei.

La finele anului precedent, numarul angajatilor in sectorul bugetar trebuia sa coboare la 1,29 milioane persoane, conform intelegerilor cu FMI.

Ministrul Finantelor a declarat pentru Mediafax ca Guvernul si-a indeplinit pentru 2010 si conditia legata de stocul de arierate. "Conform celor convenite cu FMI in scrisoarea suplimentara, nivelul maxim al arieratelor nu trebuia sa depaseasca la sfarsitul lunii noiembrie 250 milioane euro. Guvernul si-a indeplinit aceasta tinta pentru eliberarea urmatoarei transe de la FMI, deoarece la sfarsitul lunii noiembrie nivelul arieratelor era de 248 milioane euro", a spus Ialomitianu.

Dupa cum aminteste Mediafax, Romania are un acord de finantare externa cu FMI, Uniunea Europeana si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 miliarde euro. Romania a primit pana in prezent transe in valoare de 11,27 miliarde de euro de la Fond si de 3,65 miliarde euro de la Comisia Europeana.

Board-ul FMI, programat initial pentru mijlocul lunii decembrie, se va reuni pe 7 ianuarie pentru a discuta despre eliberarea urmatoarei transe din acordul cu Romania, in valoare de 769 milioane DST (circa 870 milioane euro).

1.

FMI decide vineri daca Romania isi primeste banii

Publicat in 02 ianuarie 2011 la 17:48

Consiliul de Administratie al FMI se va reuni vineri, 7 ianuarie, pentru a analiza cel de-al saselea raport privind situatia Romaniei. Asa cum ne-am obisnuit, Fondul va discuta si o noua derogare de la criteriile de performanta, acordate tarii noastre.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.