Reteaua Corect

Gușă, despre relația Dragnea-Dîncu: Această prietenie, un fel de piatră filosofală ascensiunii PSD

Constultantul politic Cozmin Gușă este de părere că prietenia dintre Liviu Dragnea și vicepremierul Vasile Dîncu a stat la baza ascensunii atât a președintelui social-democraților, cât și a PSD-ului, scrie Realitatea.net.

Sursa imagine: psnews.ro

"Trebuie să recunosc, și sunt subiectiv aici, că Liviu Dragnea a negat cam apăsat această posibilitate cu Vasile Dîncu. Dar asta nu e treaba mea și nici a altora. Au o relație interpersonală puternică, sunt prieteni vechi, o prietenie consolidată. Această prietenie, acest parteneriat, dintre un lider de partid dur, reprezentantul baronilor multă vreme, și un intelectual de stânga, mai puțin dur în aparență, extrem de sofisticat, însă, și extrem de decis, mă refer la Vasile Dîncu, a fost un fel de piatră filosofală a acestei ascensiuni, atât a lui Liviu Dragnea, cât și a PSD-ului. Această complementaritate între cei doi, materializată într-o prietenie foarte apropiată, a fost unul din semnele importante care anunțau acest succes, care, atenție, va schimba clar felul în care este condusă România", a spus consultantul politic. 

Acesta a susținut că Vasile Dîncu nu va accepta o nominalizare în viitorul guvern alta decât cea de prim-ministru.

"Vasile Dîncu, din punctul meu de vedere, cu această experiență de un an, pe care a dus-o la capăt într-un fel extrem de eficient, să nu uităm că Guvernul Cioloș a rezistat, în primul rând, datorită lui Vasile Dîncu, a prieteniilor politice pe care le are și a experienței pe care a avut-o, a preferat modestia, a stat în plan secund, i-a lăsat scena lui Dacian Cioloș, care a ocupat-o deșănțat, total nepotrivit și, după cum vedem, și fără succes, va avea ce să facă Vasile Dîncu în România. De departe este un alt actor politic major, de Champions League, dacă vrem să facem comparații cu fotbalul, alături de Liviu Dragnea, care chiar se lansează în aceste momente, dar probabil pe alte orbite și poziții decât cele administrative. Eu nu-mi închipui ca Vasile Dîncu să accepte o nominalizare în guvern în afară de cea de prim-ministru, pe care nu și-a dorit-o, nu a vorbit niciodată că și-ar dori-o. Poate doar dacă Liviu Dragnea ar fi acces în funcția de prim-ministru, Vasile Dîncu să fi preferat un loc secund și să fi continuat poziția de viceprim-ministru. Însă, în altă variantă, cu un alt prim-ministru decât Dragnea, eu văd exclusă posibilitatea ca Vasile Dîncu să continue activitatea guvernamentală și cred că știu bine ce vorbesc. Dar, repet, Vasile Dîncu este un alt premiant al perioadei, cu modestie, sofisticare și calm, ardelenesc de data asta. Și Dragnea a avut un altfel de calm, un calm de Teleorman, la care nu mă așteptam. Ambii au fost surprizele plăcute ale acestei perioade", a conchis Cozmin Gușă.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.